De lege kraam staat zaterdag ook op de weekmarkt in Floriande.
De lege kraam staat zaterdag ook op de weekmarkt in Floriande. Joop Touw

Eerbetoon aan trouwe marktman op weekmarkten in Hoofddorp

7 augustus 2020 om 10:16 Mensen

HOOFDDORP Wie vandaag op de weekmarkt op het Van Stamplein komt, treft een lege viskraam van Jacob van Zoest aan. Jacob is zondag 2 augustus op 60-jarige leeftijd overleden. Veel bezoekers van de markt zullen Jacob wel eens gezien hebben; hij heeft er 43 jaar gestaan. 

"Lieve klanten, leveranciers & andere betrokkenen bij de vishandel", schrijven de nabestaanden op de facebookpagina. "Zondag 2 augustus is onze lieve man, vader en opa  Jacob Van Zoest om 16.25 uit zijn lijden verlost en opgehaald door onze Hemelse Vader. Wij zijn daarom 2 weken gesloten. Aankomende vrijdag in Hoofddorp Centrum en zaterdag in Floriande en Helmond komt er een rouwwagen op de markten te staan, waar u uw steun voor de nabestaande kunt betuigen. Wij willen jullie bedanken voor alle berichten steun en lieve kaarten". Op de condoleance-bijeenkomsten in Bunschoten kwamen meer dan 2.000 belangstellenden afscheid nemen. De begrafenis vindt in besloten kring plaats op zaterdag. 

CONDOLEANCE De wagen staat er vrijdagochtend wat surrealistisch bij in de volle zomerzon op de normaal gezellige markt. In plaats van vis staan er twee tafeltjes met een condoleanceregister die op de vroege ochtend al veel worden ondertekend. Morgen (zaterdag) staat de wagen op de weekmarkt in Floriande. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Jacob van Zoest.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie