Afbeelding
Trudy Witteman

Lang gewacht, stil gezwegen

10 september 2020 om 10:44 Mensen

VIJFHUIZEN Lang gewacht, stil gezwegen, Frits Duker heeft de erespeld gekregen.

Ruim vier maanden heeft Frits moeten wachten op de fysieke uitreiking, maar aan zijn reacties te zien én te horen is het wachten de moeite meer dan waard geweest.

Op 28 april kreeg Frits Duker de erespeld van de gemeente Haarlemmermeer telefonisch uitgereikt. “Maar dat is net niet echt. En daarom kom ik de uitreiking nog eens dunnetjes overdoen want u heeft het dubbel en dwars verdiend”, laat burgemeester Marianne Schuurmans de geëmotioneerde Vijfhuizenaar weten. 

Het overdoen vindt op 9 september plaats in De Zoete Inval tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van het koor The Midday Singers dat door Duker is opgericht en waarvan hij tot april van dit jaar steeds voorzitter is geweest. Hij werd opgevolgd door Joke Keijer. In het kroonjaar dat door de corona eigenlijk een rotjaar werd. Het in de oprichtingsmaand april geplande feest en jubileumconcert konden vanwege de strenge maatregelen niet doorgaan. 

“Ein-de-lijk hebben we ons feest maar zingen is er niet bij. Dat zijn we niet gewend, het voelt vreemd”, laat Keijer in haar welkomstwoord weten. Ze kan rekenen op instemmend geknik van de burgemeester die zelf jarenlang in koren gezongen heeft en de hoop uitspreekt dat er snel weer gezongen kan worden. “De gezelligheid is er wat af.”

Nadat burgemeester Schuurmans de lange lijst heeft opgesomd wat Duker in zijn ruim 50-jarige carrière als vrijwilliger zoal heeft gedaan, noemt zij hem ‘een bijzonder mens’ en toont hem vervolgens de erespeld. Vanwege de anderhalve meter-richtlijn speldt zij het ereteken niet zelf op. Dat doet dochter Marjolijn onder goedkeurende blikken van echtgenote Ank. En Frits? Die moet de nodige keren slikken terwijl hij bekent sprakeloos te zijn. 

“Als je 82 bent verwacht je dit niet meer. Het is echt geweldig. De oorkonde krijgt een ereplaats in huis. Ik heb er 53 jaar vrijwilligerswerk opzitten waarvan verreweg het meeste in Vijfhuizen dat voor Ank en mij, hoewel geboren Amsterdammers, he-le-maal ons dorp is geworden.”

Voor oud-voorzitter Frits Duker nog een mooie rol tijdens het feest: hij mag de elf koorleden eren die vanaf de oprichting lid zijn.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie