Afbeelding
Trudy Witteman

Wanhopige familie kraakt woning in Badhoevedorp

25 september 2020 om 17:14 Mensen

BADHOEVEDORP Ze konden naar eigen zeggen niet anders en daarom heeft de familie Van Scheppingen, bestaande uit vader, moeder, zoon en kleinzoon vrijdagmiddag een woning aan de Stevinstraat gekraakt. 

De familie bewoonde een niet meer als zodanig in gebruik zijnde boerderij aan de Sloterweg in Badhoevedorp. Gekocht middels een hypothecaire lening van een goede vriend in Zuid-Afrika. Helaas kunnen goede vrienden ook failliet gaan en dat gebeurde. Op last van de curator werd de boerderij verkocht. De nieuwe eigenaren hadden hem nodig voor eigen gebruik en de familie Van Scheppingen kon vertrekken. Daar stonden ze dan. Geen dak meer boven hun hoofd.

Zoon en kleinzoon vonden tijdelijk onderdak bij vrienden, Ton en zijn vrouw konden voor even terecht bij familie. Tot vandaag. Een nacht in de buitenlucht dreigde. Voor Ton, zwaar rugpatiënt, niet bepaald een prettig vooruitzicht. Uit pure wanhoop en met de rug tegen de muur kraakten ze de al ruim een half jaar leegstaande woning. De geboren en getogen Badhoevedorper liet de sloten vervangen, vrienden en kennissen zorgden voor het hoognodige huisraad. “Voorlopig zijn we gered”, zegt hij met een diepe zucht. 

“Ik heb nooit in mijn lange leven kunnen denken dat ik tot kraken mijn toevlucht zou moeten nemen, maar ik kon niet anders. Het is een schande dat deze woning, samen met nog een aantal andere in deze wijk,  al zó lang leeg staan. In een tijd waarin geschreeuwd wordt om sociale huurwoningen. Het huis is van Ymere en het eerste dat ik in de nieuwe week ga doen is proberen het te huren.”

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie