Het gezin Mulder woonde in een vrij ongezond huis.
Het gezin Mulder woonde in een vrij ongezond huis. Pr

SBS6 verjaagt schimmel, mieren en muis uit woning wanhopig Hoofddorps gezin

18 oktober 2020 om 12:19 Mensen

HOOFDDORP De familie Mulder uit Hoofddorp heeft van SBS6 een ‘groene’ make over gekregen. Hoe dat uitpakt is zondag 25 oktober om 15.50 uur te zien in het SBS6 tv-programma ‘Green Make Over.’

Moeder Moniek Mulder vroeg programmamaker Gwen Jansen en haar expert team om hulp. Er is een hardnekkige schimmel in huis, het is er vochtig en het ruikt er muf. Verder loopt er continue een dikke muis door de woonkamer, wemelt het er van de mieren en heeft dochterlief steeds vaker last van haar luchtwegen. De ramen open zetten om lekker te ventileren behoort niet tot de opties vanwege het geluidsoverlast van de vliegtuigen, de zwarte aanslag en de gezondheidsproblemen in het gezin. Het Green Make Over team schiet Moniek, haar man en dochtertje te hulp met praktische ‘groene’ tips en oplossingen om de problemen tegen te gaan en tegelijkertijd een gezonder binnenklimaat te realiseren.

De Consumentenbond is hoofdpartner van het programma. Naast de Consumentenbond steunen ook voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en TonZon het programma. Het woon- en lifestyleprogramma is vanaf 18 oktober elke zondag te zien rond 16 uur op SBS6. Op www.greenmakeover.nl zijn meteen na elke uitzending alle oplossingen en instructiefilms te zien, zodat de kijkers die dat willen direct zelf thuis aan de slag kunnen.

Green Make Over komt uit de koker van documentaire- en programmamaker Gwen Jansen. “De meeste mensen die zich bij mij aanmelden voor hulp, hebben geen idee waar te beginnen thuis om energiezuiniger, gezonder te leven en/of om klimaatstress thuis tegen te gaan. Eerste hulp is voor deze mensen hard nodig. Ook is veelal onbekend welke financiële hulp gemeentes juist dit jaar bieden aan hun inwoners om thuis energie te besparen. Eeuwig zonde. In totaal is er dit jaar 98 miljoen euro door de overheid beschikbaar gesteld voor huiseigenaren om thuis energiebesparende maatregelen te nemen. Ik zie het, als voormalig klimaatprutser, als mijn missie om mensen op de mogelijkheden en kansen te wijzen. Beter voor de portemonnee, wooncomfort, gezondheid en ook nog eens beter om de negatieve gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan.”

Als kijker zie je in het tv-programma in de vorm van een praktische ‘groene make over’ van een huis hoe je via diverse energieslimme en klimaatvriendelijke tips en tools thuis je energieverbruik fors kan verlagen maar tegelijktijdig wel lekker, comfortabel, gezond en stijlvol kan blijven wonen ondanks de klimaatverandering.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie