Haarlemmermeer telt ruim 2.700 miljonairs.
Haarlemmermeer telt ruim 2.700 miljonairs. Pixabay

Weer meer (2.700) miljonairs in Haarlemmermeer

23 november 2021 om 11:40 Mensen

HAARLEMMERMEER Ook vorig jaar is het aantal miljonairs in Nederland verder gestegen. In 2020 hadden bijna 278 duizend huishoudens een vermogen van een miljoen euro of meer. Dat zijn er bijna 25 duizend meer dan in 2019, blijkt uit dinsdag gepubliceerde CBS-cijfers.

Haarlemmermeer scoort hoog, 4,1 procent van de huishoudens heeft een vermogen van minimaal een miljoen euro. Dat komt neer op ongeveer 2.700 huishoudens.

Tekst gaat onder het beeld verder.


Sinds 2014 zit het aantal miljonairs in Nederland al in de lift. Zo’n 3,5 procent van de huishoudens heeft een vermogen van één miljoen euro of meer. Hier wordt de waarde van een eigen woning bij opgeteld en een eventuele hypotheekschuld weer vanaf getrokken.

Haarlemmermeer is in goed gezelschap, in Noord-Holland wonen relatief de meeste miljonairshuishoudens (4,6 procent). Daar liggen ook de twee gemeenten met het hoogste aandeel miljonairs: Bloemendaal en Laren. Ongeveer een op de vier huishoudens is miljonair in deze gemeenten. In de gemeenten Kerkrade, Brunssum en Landgraaf is dat nog geen één procent.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie