Jan en Maaike genoten van het bezoek van burgemeester Marianne Schuurman.
Jan en Maaike genoten van het bezoek van burgemeester Marianne Schuurman. Aangeleverd

Jan en Maaike vieren 70-jarig huwelijk

19 september 2023 om 14:00 Mensen

HOOFDDORP Burgemeester Marianne Schuurmans heeft afgelopen weekend een felicitatiebezoek gebracht aan het echtpaar Jan en Maaike Verhagen om hen te feliciteren met hun 70-jarige huwelijk. Het echtpaar is op 9 juli 1953 getrouwd. “Het is wel heel bijzonder om aan een echtpaar dat 70 jaar is getrouwd een bezoek te mogen brengen”, laat Schuurmans weten. 

Jan en Maaike  hebben elkaar in 1948 op de jongelingsvereniging in Halfweg ontmoet. In 1953 is het echtpaar getrouwd en hebben 4 kinderen gekregen. Maaike is in Herwijnen geboren, een plaatsje langs de Waal waar het schip van haar ouders lag. Tot haar huwelijk werkte zij als gezinsverzorger en in 1972 is zij in een damesmodezaak gaan werken, Witteveen in Haarlem. Daar heeft zij tot haar 60ste gewerkt. 

Jan is een geboren en getogen Haarlemmermeerder en was tot 1981 bedrijfsleider op boerderij De Ceres. Toen zijn werkgever de boerderij over deed aan een ander, waren Jan en Maaike werk en woning kwijt. Het echtpaar is toen naar Hoofddorp verhuisd. 

Jan is dat jaar bij de suikerfabriek in Halfweg gaan werken, eerst als campagnekracht, later als vast werknemer. In de campagne was hij gorrebaas. De gorrebaas dient ervoor te zorgen dat er genoeg bieten in de fabriek komen. 

Na zijn pensioen is Jan in 1991 een paar dagen in de week op de Dyserinckhoeve gaan helpen tijdens de oogsttijd en tot 3 jaar geleden kon hij nog helpen bij de moestuin. Door geheugenproblemen moest hij daarmee helaas stoppen en gaat nu twee dagen in de week naar de zorgboerderij De Beemgaard. Als knaap van 17 heeft hij daar een jaar gewerkt bij de opa van de huidige zorgboerin.

Het echtpaar geniet nog steeds samen en hebben het felicitatieboek zeer op prijs gesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie