Afbeelding
pr

27-jarige Danny zingt leed van overleden vader weg, win kaarten voor optreden

4 september 2019 om 10:19 Muziek

BADHOEVEDORP Tijdens het zingen werd het leed van een veel te vroeg overleden vader naar de achtergrond gedrukt. Zie hier de basis van de zangcarrière van Danny van Ingen. De 27-jarige bewoner van Badhoevedorp staat zaterdag 5 oktober voor 650 mensen in poppodium P60 in Amstelveen tijdens de presentatie van zijn eerste single 'Hier ben ik'.

Het is een voorlopig hoogtepunt voor Danny, die pas twee jaar serieus zingt. "Daarvoor pakte ik tijdens een avondje stappen in Amsterdam nog wel eens de microfoon in een karaokebar, maar echt serieus was het niet."

GEMIS "Toen mijn vader Joop op 9/11 2017 op 54-jarige leeftijd overleed werd dat anders. Als ik aan het zingen was dacht ik aan wat anders dan het gemis. Ik besloot om door te gaan, gesterkt door de complimenten van vrienden en familie, mijn vriendin Caroline voorop. Mijn genre is Nederlandstalige pop in de stijl van Marco Borsato, Nielson en Jeroen van den Boom. Dankzij zangles heb ik serieuze stappen gemaakt."

Het publiek waardeerde zijn kwaliteit. In zijn eerste jaar trad Danny 20 keer op, dit jaar gaat de teller waarschijnlijk over de 150 heen. "Daardoor kwam het idee om een single te brengen om ook radiobekendheid te krijgen. Na een succesvol optreden samen met mijn broer vorig jaar in het Patronaat in Haarlem dacht ik aan P60 in Amstelveen. We zijn in gesprek gegaan, hebben beelden uit het Patronaat laten zien en de programmamakers kunnen overtuigen een avond voor mij te reserveren."

"Ik kijk er enorm naar uit. De hele avond draait om mij, en ik zing met een live-band. Van de hele dag van het concert wordt een documentaire gemaakt, uiteraard met het optreden centraal. Ik verwacht een enorm wow-effect te krijgen. Wat begonnen is als een grap is nu serieus. Er zijn al 500 van de 650 beschikbare kaarten verkocht. Ik ben daar enorm trots op. Dat er geld bij gaat geeft niet, het is een investering. "

SCHOONMAAKBEDRIJF Danny heeft nu als voornaamste inkomstenbron het voortzetten van het schoonmaak en dienstenbedrijf van zijn vader, maar ziet een loopbaan als professioneel zanger zeker zitten. "Een van mijn voorbeelden is Marco Borsato. Ik ben deze zomer naar een optreden van hem in de Kuip geweest. Wat zou het mooi zijn als ik daar ooit zou staan. Of het haalbaar is, is een tweede..."

KAARTEN Er zijn nog kaarten beschikbaar, te koop via ticketmaster of website P60. Maar u kan ook kaarten winnen via ons: geeft antwoord op de volgende vraag: met wie trad Danny op in het Patronaat in Haarlem? Mail de oplossing naar hcredactie@bdu.nl. De uitslag wordt 25 september bekend gemaakt.  

Eric Hoenson

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie