De winaars v.l.n.r. Berry Reijnen, José van Waveren, Heleen Butijn, Trienke Hoogenberg, John Spoel.
De winaars v.l.n.r. Berry Reijnen, José van Waveren, Heleen Butijn, Trienke Hoogenberg, John Spoel. PR | Ouderen Songfestival

Hoofddorpse Viviane Dumollard buiten de prijzen bij Ouderen Songfestival

9 december 2019 om 14:30 Muziek

REGIO Paul Herber uit Heemstede, Jo Ann Edelenbos uit Haarlem en Viviane Dumollard uit Hoofddorp zijn afgelopen zaterdag niet in de prijzen gevallen tijdens de finale van het Ouderen Songfestival in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Jose van Waveren uit IJmuiden sleepte wel de internetprijs in de wacht met haar vertolking van 'Bref'.

"De strijd was spannend tot op het allerlaatste moment. Tot zaterdagmiddag 12 uur kon gestemd worden. De laatste stem werd vlak voor twaalven uitgebracht. Niet op José, maar dat bracht haar plek niet in gevaar. Ze won de OSF internetrpijs 2019", aldus de organisatie over de IJmuidense deelneemster.

VAKJURYPRIJS De eerste vakjuryprijs was voor Heleen Butijn uit Hippolytushoef 'Nachtclub'. Tweede werd Trienke Hoogenberg uit Leeuwarden met 'En altijd komen er schepen'. Derde Berry Reijnen Oss 'Aus ist's mit der Lieb' uit Die Csárdásfürstin. John Spoel uit Amsterdam mocht de publieksprijs mee naar huis nemen.

DELAMAR Zestien finalisten van het Ouderen Songfestival 2019 stonden zaterdagmiddag 7 december op het podium van een volle Mary Dresselhuys zaal in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Een sprankelende middag vol afwisseling, verrassende optredens en zang op hoog niveau. Van operette tot het klassieke lied, van gospel tot blues en jazz, van Franstalige chanson tot Nederlands levenslied, alles kwam voorbij. De jury onder voorzitterschap van Evert de Vries had er een zware dobber aan. Na de zestien individuele optredens werd het eerste deel van het programma net als vorig jaar afgesloten met een gezamenlijk Aan de Amsterdamse grachten. Uitbundig en blijmoedig werd het publiek vanaf het podium toegezongen door een enthousiaste groep finalisten. Kort ervoor hadden ze achter de coulissen met groot plezier en samenhorigheidsgevoel van elkaars optredens genoten.

De winnaars kregen bloemen, een certificaat, een OSF-broche en twee vrijkaarten per persoon voor de musical Hello Dolly. De vrijkaarten werden namens het DeLaMar Theater aangeboden

ORKEST De finalisten werden begeleid door het Ouderen Songfestival Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk, artistiek leider, pianist en arrangeur van het festival. Evenals vorig jaar presenteerde Dolly Bellefleur het Ouderen Songfestival. Hooggehakt en gehuld in bloemrijke, kleurige petticoats leidde ze op haar geheel eigen, ludieke wijze de finalisten én het publiek door de middag. Al zingend opende ze de middag met een door Van Zantwijk gearrangeerd Zing, het lied  waarmee Thérèse Steinmetz in 1967 de tweede plaats van het Nationale Songfestival behaalde.

Na afloop werd vanaf het podium bekend gemaakt dat in december 2020 de Grande Finale van de 29e editie wederom in het DeLaMar Theater zal plaatsvinden. Inschrijven als kandidaat is inmiddels mogelijk via www.ouderensongfestival.nl.

Tevens onthulde Dolly Bellefleur de Gemeente Amsterdam opnieuw geld ter beschikking stelt aan een Tour de Chant. In voorjaar/zomer 2020 toeren finalisten en winnaars van het Ouderen Songfestival samen met pianist Kees van Zantwijk voor de derde keer langs vijfentwintig Amsterdamse ontmoetingscentra voor ouderen.

De editie van 2019 is hier terug te kijken:

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie