Barn & Belle hebben Nederland hebben vertegenwoordigt bij de International Blues Challenge.
Barn & Belle hebben Nederland hebben vertegenwoordigt bij de International Blues Challenge. Gonnie Beers-Herfst

Dutch Blues Foundation reikt Dutch Blues Awards uit

3 oktober 2023 om 08:35 Muziek

NIEUW-VENNEP De Dutch Blues Foundation (DBF) erkent met de Dutch Blues Awards de bijdrage van personen en organisaties aan de blues in Nederland. In de afgelopen jaren heeft de DBF bijna 100 bands, muzikanten en anderen in de schijnwerpers gezet. Op zondagmiddag 8 oktober zullen zes awards worden uitgereikt tijdens de Dutch Blues Challenge in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep.

De Award voor de populairste bluesmuzikant gaat naar gitarist Richard van Bergen. In de categorie ‘Keeping the Blues Alive’ ontvangt Blues Promotion Dongen de award. Voor ‘Bijzondere Prestatie’ worden dit jaar twee awards uitgereikt: één aan Ruben Hoeke en Edwin Olthof voor hun Stichting Muziek voor Kids. De andere award gaat naar zanger/gitarist Sem Jansen voor zijn persoonlijke verhaal vertolkt in de theatershow ‘Who The F*ck is Britt?!’. De Dutch Blues Hall of Fame verwelkomt zanger/gitarist Lefthand Freddy, terwijl de award voor ‘Jong Talent’ gaat naar de 19-jarige singer-songwriter en gitariste Nienke Dingemans.

De uitreiking vindt plaats tijdens de finale van de Dutch Blues Challenge, waarin zes bluesacts, waaronder Robbert Duijf, What the FRNK, Emily Hill, Luther’s, Mister Moan en The Mudbirds, de uitdaging aangaan om binnen 20 minuten te laten zien waarom ze thuis horen op een gerenommeerd podium. Er zijn twee winnaars: de winnende solo/duo-act neemt deel aan de International Blues Challenge in Memphis in 2024 en de winnende band aan de European Blues Challenge in Portugal in 2024.

De middag wordt afgesloten met een unieke jamsessie, waarbij jong talent en ervaren muzikanten samen het podium delen. Kaarten voor de Bluesdag kosten 15 euro inclusief servicekosten en kunnen vooraf worden besteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie