Nieuwe boomgaard op de Olmenhorst
Nieuwe boomgaard op de Olmenhorst Wesley Blokker

College Haarlemmermeer zet in op meer bomen

10 oktober 2019 om 12:36 Natuur en milieu

HAARLEMMERMEER Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer hebben het plan om volgend jaar een grote hoeveelheid nieuwe bomen te planten in de polder. De bomen zijn gepland in vooral Park21, het Geniepark en Badhoevedorp. Dat staat in de begroting voor volgend jaar.

Wethouder Mariëtte Sedee van grootschalig groen is de verantwoordelijke bestuurder voor de bomengroei. Bomen zijn van groot belang in de strijd tegen het schadelijke broeikasgas CO2. Sedee maakte eerder dit jaar tijdens de landelijke Boomfeestdag al duidelijk dat zij tijdens haar bestuursperiode veelvuldig een boom zal planten.

Naast die activiteit houdt de CDA-wethouder zich ook intensief bezig met de Omgevingswet. Deze wet, die over enkele jaren moet worden ingevoerd, vervangt alle andere ruimtelijke plannen, zoals bestemmingsplannen. De verandering moet het inwoners en ondernemers makkelijker maken om zaken voor elkaar te krijgen. Wethouder Sedee zit op de juiste plek, want zij geldt als een expert op het gebied van de Omgevingswet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie