Afbeelding
Ton Dijkstra

Greenpeace laat Schiphol bestoken met sms'jes

17 november 2019 om 14:16 Natuur en milieu

SCHIPHOL Een actie waarbij Greenpeace mensen oproept om sms'jes naar Schiphol te sturen met vragen over het klimaat, heeft volgens de milieuorganisatie succes. De luchthaven is de afgelopen weken meer dan 10.000 keer benaderd met de vraag wanneer er een klimaatplan verschijnt.

Greenpeace vindt "dat het afgelopen moet zijn met de uitzonderingspositie van Schiphol in het klimaatbeleid". Over een maand staat op het luchthaventerrein een protestfestival gepland tegen de "grote vervuiler Schiphol". Het is niet de bedoeling dat reizigers dan hinder ondervinden van het protest.

"Het is goed om te zien dat zoveel mensen meedoen. De actie loopt in elk geval nog door tot het protestfestival", aldus een woordvoerder van Greenpeace. "We willen dat ook Schiphol met een plan komt om zijn grote impact op het klimaat aan te pakken, want al die vliegtuigen zijn ontzettend vervuilend." Over het effect van de actie, zegt hij: "Misschien heeft Schiphol last van de telefoontjes, maar dat valt in het niet bij de milieuoverlast die de luchthaven veroorzaakt."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie