Het meten en berekenen van vlieglawaai is al jaren een punt van discussie.
Het meten en berekenen van vlieglawaai is al jaren een punt van discussie. René de Leeuw

Gezond Haarlemmermeer wil voor iedereen app om vliegtuiglawaai te kunnen meten

11 maart 2020 om 07:52 Natuur en milieu

Frits Verhagen

HAARLEMMERMEER Inwoners van Haarlemmermeer zouden elk moment van de dag het geluid van overvliegende vliegtuigen moeten kunnen meten met behulp van de nieuwe app Explane. Dat stelt de fractie van Gezond Haarlemmermeer in een serie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Het meten en berekenen van vlieglawaai is al jaren een punt van discussie. Sinds kort is er een app ontwikkeld waarmee iedereen op elk moment van de dag en op elke plek het geluid kan meten van overvliegende vliegtuigen. Volgens fractievoorzitter Kasper Sulmann van Gezond Haarlemmermeer is deze app uitermate geschikt voor het 'ervaren' van geluidsoverlast, omdat de inwoners de metingen zelf kunnen uitvoeren.

Gezond Haarlemmermeer is enthousiast over de nieuwe app en vraagt het college of Explane een welkome aanvulling kan zijn op de bestaande metingen. De gemeenten Rotterdam en Amsterdam hebben al

besloten om de app actief aan te bieden aan haar inwoners. De fractie van Gezond wil weten of het college van Haarlemmermeer ook van plan is om dat te gaan doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie