Afbeelding
pixabay

Tegoedbonnen voor energiebesparende inwoners Haarlemmermeer

1 april 2020 om 09:57 Natuur en milieu

HAARLEMMERMEER Woningeigenaren in Haarlemmermeer kunnen in de loop van dit jaar bij de gemeente terecht voor het aanschaffen van radiatorfolie, tochtstrips en led-lampen. Met een tegoedbon kunnen zij deze energiebesparende producten aanschaffen. Daarmee kunnen ze energie en geld besparen. Voor huur- en koopwoningen komt er een proef met een wijkaanpak om het energieverbruik te verminderen.

De gemeente krijgt voor de uitvoering van de plannen ruim een miljoen euro ter beschikking vanuit de Regeling Reductie Energieverbruik. Deze subsidie riep het Rijk in het leven om woningeigenaren te helpen bij het energiezuinig maken van hun woningen.

Om vaart te maken met energiebesparing is er in de loop van het jaar het project 'STAP IN!'. Dat wordt gehouden in de wijken Graan voor Visch, Bornholm en Pax (Hoofddorp) en Linquenda (Nieuw-Vennep) voor zowel huur- en koopwoningen. Werkt het, dan gaat de gemeente na of deze aanpak naar andere wijken en kernen van de gemeente kan worden uitgebreid. Via een SlimWonen-app krijgen wijkbewoners stapsgewijs hulp met besparen op hun energierekening. Dankzij een koppeling met de slimme meter laat de app zien hoeveel euro de gebruiker per dag uitgeeft aan energie. En hoe zich het verbruik verhoudt tot het verbruik van buurtbewoners. Daarnaast geeft de app energietips die goed zijn voor de portemonnee.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie