Hoe weids wil je het hebben. Een dergelijk vergezicht komt midden in de Randstad nauwelijks voor. In Haarlemmermeer wel.
Hoe weids wil je het hebben. Een dergelijk vergezicht komt midden in de Randstad nauwelijks voor. In Haarlemmermeer wel. Kees van der Veer

Plesmanhoek Spaarnwoude in beeld: wat een fraai stukje natuur

29 juli 2020 om 12:00 Natuur en milieu

De Plesmanhoek is een favoriet plekje voor hondenbaasjes in Haarlemmermeer, maar het is ook een stukje schitterende natuur. Hier groeien vier seizoenen allerlei historische agrarische gewassen. Er valt van alles te plukken. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van het weidse uitzicht, en mogen zich realiseren dat Haarlemmermeer vóór de uitbreiding van de vele woonwijken en bedrijvenparken er op de meeste plekken zo uit zag. Alleen Abbenes en omgeving hebben nog een beetje dezelfde uitstraling. Fotograaf Kees van der Veer heeft de Plesmanhoek op prachtige wijze vastgelegd. Hij geeft daarbij de boodschap om zuinig te zijn op dit stukje natuur. Wij als redactie van HCnieuws zijn het helemaal met hem eens.Meer foto's zijn te vinden onderaan deze pagina.

Voor hondenbaasjes is er genoeg ruimte om de vrolijke viervoeter uit te laten razen.
Plukken mag. Er groeit van alles in de diverse pluktuinen,
Overal groeien wilde planten. Voor sommigen is het onkruid, voor andere een fraai stukje natuur.
Klaprozen zorgen voor een typisch zomers gevoel.
Groenliefhebbers aan het werk in een van de tuinen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie