Afbeelding
Joop Touw

Negatief zwemadvies voor zwemwater Haarlemmermeerse Bos

19 augustus 2020 om 19:03 Natuur en milieu

HOOFDDORP Gold er eerst nog een waarschuwing voor blauwalg voor het zwemwater in het Haarlemmermeerse Bos, bij recente controle is nu een negatief zwemadvies afgegeven voor het Zuidstrand. Voor de Spartelvijver blijft het bij een waarschuwing op aanwezigheid van blauwalg wat maag-/darmklachten kan veroorzaken. Bij de entrees zijn waarschuwingsborden geplaatst.

Op andere stranden en zwemlocaties in en rondom Haarlemmermeer kunnen recreanten wel gewoon zwemmen. De waterkwaliteit bij de Toolenburgerplas is na een recente controle in orde bevonden. Ook de Molenplas bij Haarlem en de zwemlocaties bij de Westeinderplassen zijn prima te bezoeken.

Voor de Veerplas bij Haarlemmerliede geldt ook een negatief zwemadvies. 

BLAUWALG Wie in aanraking komt met blauwalgen of als men die bij het zwemmen binnenkrijgen, kan last krijgen van irritaties aan ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Wie in aanraking is geweest met blauwalgen, wordt geadviseerd zich dan goed af te spoelen onder de douche (douchen is altijd een goed idee na zwemmen in oppervlaktewater). Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen; laat honden daarom niet in water zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn.

Voor de actuele situatie voor deze en andere zwemstranden, kijk op www.zwemwater.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie