Andrea van de Graaf van Tegenstroom I om: 'De stroom die wij leveren, komt van daken van bedrijven ín Haarlemmermeer'
Andrea van de Graaf van Tegenstroom I om: 'De stroom die wij leveren, komt van daken van bedrijven ín Haarlemmermeer' pr

Zorgboerderij wordt energieneutraal dankzij buurtbewoners

5 oktober 2020 om 10:43 Natuur en milieu

BADHOEVEDORP Iedereen kan verduurzamen. Dat is het motto waarmee Zorgboerderij de Badhoeve in de Haarlemmermeer wordt verduurzaamd. Net zoals veel andere organisaties in Nederland willen zij graag verduurzamen, maar hebben daar zelf de middelen niet voor. Daarom schiet de buurt nu te hulp.

Tegenstroom | om, Solar Totaal Advies en ThermIQ hebben de handen ineengeslagen, te beginnen bij Zorgboerderij de Badhoeve. Deze instelling richt zich op dagopvang voor mensen met speciale behoeften, zoals ouderen met dementie en kinderen met autisme, maar is in de loop der tijd een belangrijke ontmoetingsplek geworden voor de lokale gemeenschap. Het is daarom nu het moment om de plek toekomstbesteding te maken. Andrea van de Graaf: “Wanneer we grote stappen willen zetten op het gebied van duurzaamheid, dan moet ook iedereen daaraan mee kunnen doen. Ongeacht hoeveel je te besteden hebt. Daar willen we natuurlijk graag bij helpen. Tegenstroom | om is Haarlemmermeers lokale duurzame energieleverancier. De stroom die wij leveren, komt van daken van bedrijven ín Haarlemmermeer. Stap je naar ons over, dan gebruik je thuis 100 procent lokaal opgewekte zonnestroom. En voor elke klant die overstapt, doneren we 25 euro aan de Badhoeve. Een win-win situatie lijkt mij!”

De partijen roepen de lokale gemeenschap op om mee te doen en zelf eenvoudig de stap te zetten naar een duurzamere woning. Want wanneer zij besluiten om 100 procent groene energie af te nemen via Tegenstroom, zonnepanelen aanschaffen via Solar Totaal Advies of overstappen op duurzame verwarming via ThermIQ, dan doneren zij hun opbrengst rechtstreeks aan de boerderij. Zo doneren Tegenstroom en Solar Totaal Advies respectievelijk 25 en 75 euro per klant en doneert ThermIQ voor ieder verkocht infrafroodpaneel 45 euro.

Op die manier draagt de buurt bij aan het verduurzamen en toekomstbestendig maken van hun geliefde zorgboerderij en verduurzamen ze ook nog eens hun eigen woning. Bij voldoende deelnemers kan de boerderij nieuwe stappen zetten om toekomstbestendiger te worden, zoals CO2 neutraal worden door over te stappen op 100% duurzame energie uit de eigen regio en energieneutraal door zonnepanelen te plaatsen en van het gas af te stappen.

Ronald de Vre, voorzitter van Zorgboerderij de Badhoeve: “We vinden het fantastisch dat deze partijen ons op deze manier willen helpen bij het verduurzamen van onze locatie. Dankzij hun hulp en de buurtbewoners die aan deze actie meedoen, kunnen we de volgende stap gaan zetten naar een nog duurzame zorgboerderij en actief bijdragen aan een leefbare en sociale wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.”

Meer informatie over de actie en deelname is te vinden op samenom.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie