Afbeelding
Ton Dijkstra

Kale boomstam straks kunstwerk van een arend

6 januari 2021 om 13:19 Natuur en milieu

RIJSENHOUT De kale boomstam die onlangs op het grasperkje aan de Hoogvlietkade in de grond werd gegraven wordt door boomzaag kunstenaar Albert Broekman tot arend omgetoverd.  

Rijsenhouters moeten nog wel even geduld hebben. De kunstenaar denkt twee werkdagen nodig te hebben om de boomstam om te toveren in een arend als kunstwerk. Hij is echter aan het herstellen van twee gehavend vingertoppen. “Maar ze herstellen voorspoedig”, laat de kunstenaar op de site van de gemeente Haarlemmermeer weten. Enkele weken geleden liep hij de blessure op door een haperende kettingrem tijdens het klussen thuis in zijn woonplaats Stadskanaal.

“Het blijft een link ding, zo’n kettingzaag. Eén moment van onoplettendheid kan verkeerd aflopen. Ik ben zelf altijd geconcentreerd bezig en me van alle gevaren bewust”, aldus de kunstenaar.

Albert Broekman is al eerder aan de slag gegaan met boomstammen in Haarlemmermeer. Hij is ook verantwoordelijk voor de kunstwerken aan de Geniedijk in Hoofddorp. Daar genieten voorbijgangers van een uil, een ijsvogel en een molen.

Wanneer Albert Broekman aan de slag gaat is nog niet bekend.

Ook in Nieuw-Vennep krijgt een kunstwerk. Bij de Venneperweg/Hoofdvaart komt een bos tulpen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie