Vrijwilligers gingen het water in om de vissen te redden.
Vrijwilligers gingen het water in om de vissen te redden. pr

Karpers in Badhoevedorp gered door inzet calamiteitenteam

14 januari 2021 om 11:22 Natuur en milieu

BADHOEVEDORP 37 karpers zijn vorige week gered van een wisse dood gered en gevangen in de vijver aan de Stevinstraat in Badhoevedorp. In het water was sprake van visflauwte, veroorzaakt door een te laag zuurstofgehalte in het water, wat dodelijk is voor vissen.

Na een melding van een sportvisser is het calamiteitenteam van Sportvisserij MidWest Nederland samen met Hoogheemraadschap van Rijnland naar deze vijver gegaan om de vissen in nood te redden. Door diverse factoren is dit water eigenlijk niet geschikt voor vissen om in te leven.

Samen met een beroepsvisser zijn met een groot sleepnet de vissen uit de vijver gehaald en in speciale bakken met voldoende zuurstofrijk water gezet. Later op de dag zijn alle karpers uitgezet in de nabij gelegen ringvaart.

Het calamiteitenteam bestaat uit vrijwilligers die getraind zijn in het herkennen van vissen in nood, de verschillende soorten calamiteiten en hoe te handelen als er iets aan de hand is. Door de inzet van het calamiteitenteam en de goede samenwerking met Hoogheemraadschap van Rijnland was er dit keer weer een succesvolle inzet om deze karpers te redden. Het calamiteitenteam van Sportvisserij MidWest Nederland is te bereiken via het noodnummer is 0251-318882.

Voor de deze karpers kwam de redding net op tijd.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie