Gedumpte vaten in Hoofddorp.
Gedumpte vaten in Hoofddorp. Pr

Vier drugsafvaldumpingen in anderhalve maand in Hoofddorp

Natuur en milieu

HOOFDDORP De politie en de gemeente Haarlemmermeer hebben onlangs omwonenden en ondernemers in de omgeving van de dumplocaties bezocht, onder andere om hen over de dumpingen te informeren.

In anderhalve maand tijd is op vier plekken in de omgeving van de Rijnlanderweg in Hoofddorp drugsafval gedumpt. De vaten en jerrycans met chemisch afval werden aangetroffen op de Narrow (12 oktober), de Contour Avenue (20 oktober), Dreamstreet (23 november) en Imagination Avenue (26 november).

Mensen die iets gezien hebben op of rond bovenstaande data, dat te maken kan hebben met deze dumpingen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlemmermeer, via 0900-8844. Anoniem melden kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


Agenten zijn met flyers op pad gegaan om omwonenden te informeren. - Pr

FLYER Drugsafval is schadelijk voor mens en dier en het opruimen ervan brengt zeer hoge kosten met zich mee. Deze kosten komen uiteindelijk voor rekening van de samenleving.

Bewoners en ondernemers kregen daarom van de politie en gemeente een flyer waarin onder andere signalen staan beschreven die kunnen duiden op drugsproductie. Leegstaande schuren, loodsen en bedrijfspanden hebben namelijk grote aantrekkingskracht op criminelen. Bewoners, ondernemers en agrariërs vinden in de flyers tips die zij kunnen gebruiken bij de eventuele verhuur van een pand.

NH DRUGSALERT De informatiegesprekken zijn een initiatief van NH Drugsalert. Onder deze naam werken overheidspartners als gemeenten (waaronder de gemeente Haarlemmermeer) en politie samen. Ook Meld Misdaad Anoniem werkt mee aan NH Drugsalert. De doelstelling van NH Drugsalert is om het bewustzijn rondom productielocaties van drugs te vergroten.

Agenten zijn met flyers op pad gegaan om omwonenden te informeren.
advertentie