Het recreatiegebied bereidt zich voor op de toekomst waarin het meer bezoekers kan ontvangen.
Het recreatiegebied bereidt zich voor op de toekomst waarin het meer bezoekers kan ontvangen. Aangeleverd

Recreatiegebied Plesmanhoek wordt een stuk aantrekkelijker

24 januari 2023 om 14:32 Natuur en milieu Tips van de redactie

HOOFDDORP Recreatiegebied Plesmanhoek gaat het voor de huidige én toekomstige bezoekers aantrekkelijker maken. Daarmee bereidt het recreatiegebied zich voor op de toekomst waarin het meer bezoekers kan ontvangen, onder andere als gevolg van de realisatie van nieuwe woonwijken in de buurt.

De gemeente Haarlemmermeer en Recreatieschap Spaarnwoude investeren samen een pakket van maatregelen voor een totaalbedrag van circa 550.000 euro. De partijen hebben ook afspraken gemaakt over het jaarlijks terugkerend beheer dat het recreatieschap gaat uitvoeren.

“Ik ben blij dat we dankzij samenwerking met diverse partijen tot een mooi en afgerond pakket aan maatregelen zijn gekomen”, aldus verantwoordelijk wethouder Mariëtte Sedee. “Dit zal zeker bijdragen aan de verbetering, en ook de zichtbaarheid van de Plesmanhoek.”

De maatregelen richten zich op behouden van wat er al is, upgraden van bestaande voorzieningen en het realiseren van nieuwe voorzieningen. Zo komt er een beter herkenbare entree, de aanplant van bomen en struiken, het verbeteren van de informatievoorziening, het vergroenen en herinrichten van de huidige parkeerplaats, een uitlaatgebied voor honden in Buitenschot, een rolstoelvriendelijk rondje in het gebied, nieuwe speeltuinelementen, schuilplekken nabij de speeltuin en het hondenuitlaatterrein, een rolstoelvriendelijke vissteiger, een zandige oever bij het hondenstrandje en nieuwe bankjes. 

Het diverse maatregelenpakket houdt rekening met de verschillende gebruikersgroepen. Gebruikers, omwonenden en belanghebbenden hebben in 2021 en 2022 input kunnen leveren. Ook de Lions Club, verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het Smulbos Plesmanhoek, kon wensen kenbaar maken. De eerste zichtbare veranderingen kan de bezoeker later dit jaar in de Plesmanhoek verwachten en lopen door tot in 2024.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie