Rondom de Toolenburgerplas is het na het weekend blinkend schoon.
Rondom de Toolenburgerplas is het na het weekend blinkend schoon. Aangeleverd

Met vuilniszak en grijper het vuil te lijf rondom de Toolenburgerplas

15 maart 2023 om 16:00 Natuur en milieu

HOOFDDORP SuperSchoon Haarlemmermeer houdt zaterdag 18 maart een grootschalige schoonmaakactie rondom de Toolenburgerplas. De actie vindt plaats in het kader van de Landelijke Opschoondag, een jaarlijks initiatief van Nederland Schoon. De actie heeft als doel om Haarlemmermeer vrij te maken van zwerfafval. SuperSchoon roept iedereen op om deel te nemen aan dit impactvolle en gezellige evenement!  

SCHOONMAAKACTIE   

Het evenement begint om 9.30 uur bij restaurant Long Island en duurt ongeveer anderhalf uur. Vrijwilligers worden in kleine groepjes ingedeeld en gaan op een aangewezen plek met een vuilniszak en grijper aan de slag om zwerfafval op te rapen. Deelnemers ontvangen ook een afval-bingokaart, waarmee ze - als deze vol is - een leuk prijsje kunnen winnen. Een week na de actie, worden tien winnaars getrokken en gedeeld op de social mediakanalen van SuperSchoon. De ochtend wordt afgesloten met gratis koffie gesponsord door restaurant Long Island en wat lekkers. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom.

GELIEFD  

De Toolenburgerplas is een kunstmatig meertje en natuurgebied, geliefd in Hoofddorp en omgeving. Door het jaar heen is het er heerlijk wandelen en fietsen en in de zomer wordt er gezwommen en gesurft. Extra belangrijk dus om juist deze natuurrijke plek schoon te houden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie