Beeld vanuit de Hellemeerstraat.
Beeld vanuit de Hellemeerstraat. Ymere

Bouw van Ymere-woningen in Vijfhuizen stap dichterbij

22 januari 2020 om 08:19 Nieuwbouw

VIJFHUIZEN De bouw van 35 nieuwe Ymere-woningen aan de Woudweg en Groeneweg in Vijfhuizen is een stap dichterbij gekomen. Vorige week heeft de gemeente Haarlemmermeer de vergunningaanvraag voor de bouw van deze sociale huurwoningen in behandeling genomen.

Ymere wil op de Woudweg en Groeneweg compacte en duurzame sociale huurappartementen bouwen voor 1 of 2 personen. De woningen komen op de plek waar eerst seniorenwoningen van Ymere stonden. Die waren verouderd en zijn vorig jaar gesloopt. Voordat Ymere kan gaan bouwen, moet eerst het bestemmingsplan worden gewijzigd. Ook moet de gemeente Haarlemmermeer een omgevingsvergunning verlenen. Beide trajecten zijn nu in gang gezet.

Veel vraag naar betaalbare appartementen in Haarlemmermeer

"We zijn blij dat deze stap is gezet. Hiermee komt de realisatie van deze woningen weer een stuk dichterbij. Vanuit het dorp Vijfhuizen en ook in de rest van Haarlemmermeer is veel vraag naar betaalbare appartementen. Er hebben zich bij ons al meer dan honderd belangstellenden gemeld voor deze woningen. Een deel mogen wij toewijzen aan senioren uit het dorp die willen verhuizen naar een appartement, waardoor wij de vrijkomende woningen weer kunnen verhuren aan gezinnen" vertelt Remco Pols, regiomanager van Ymere.

Woningen zijn klimaatneutraal

Het plan is om de nieuwe appartementen in twee L-vormige gebouwen van twee woonlagen te bouwen. Op de begane grond komen appartementen met een klein terras; de appartementen op de eerste verdieping krijgen een balkon. Met energie via een warmtepomp en zonnepanelen zijn deze woningen geheel klimaatneutraal. Dat wil zeggen dat ze net zoveel energie opwekken dan dat ze gaan verbruiken. Voor de toekomstige huurders betekent dit dat ze geen of nauwelijks energiekosten hebben.

Het ontwerp voor de buitenruimte rond de appartementengebouwen is afgelopen zomer na overleg met de omwonenden nog aangepast. Zo is gekozen voor een andere manier van parkeren: langs de woningen, in plaats van haaks op de woningen. Hierdoor is er ruimte voor een grotere groenstrook met bomen, waardoor de woningen meer beschut komen te liggen.

Ymere verwacht begin 2021 te starten met de bouw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie