Afbeelding
Archief

Spaarne Gasthuis bouwt nieuw ziekenhuis in Haarlem-Zuid

17 februari 2020 om 16:10 Nieuwbouw

HAARLEM Het Spaarne Gasthuis gaat de komende jaren een deel van de gebouwen in Haarlem-Zuid vernieuwen. Ook gaat er een nieuw ziekenhuis komen naast de huidige locatie in de hoek van de Boerhaavelaan en de Europaweg. Dat meldt het ziekenhuis op haar website.

Deze gebouwen voldoen over enige tijd niet langer aan de normen die het ziekenhuis stelt aan goede en efficiënte zorgverlening en een fijne verblijf- en werkomgeving, aldus het ziekenhuis zelf.

De plannen voor de nieuwbouw in Haarlem-Zuid zitten nog in een voorbereidende fase. Er moeten nog diverse besluiten worden genomen voordat het ziekenhuis daadwerkelijk de verdere stappen kan nemen naar ontwerp en uitvoering. Belangrijk daarbij zijn de eisen voor veilige, hoogwaardige en vernieuwende zorg. Het nieuwe ziekenhuis moet voldoen aan de laatste ontwikkelingen maar ook duurzamer en compact zijn. Wel zal er ook woningbouw in de plannen opgenomen worden. "Het wordt een verbinding van werken, wonen, zorg en recreatie in een duurzame, helende en groene omgeving", zo valt te lezen op de website van het ziekenhuis.

PLANNING Het Spaarne Gasthuis start in 2020 met het opstellen van een programma van eisen. Hierin komen alle eisen te staan waaraan het nieuwe ziekenhuis moet voldoen op ruimtelijk, technisch, functioneel en ervaringsgericht gebied. Medewerkers en patiënten worden bij het opstellen betrokken. Op basis van dit programma werken de architect en adviseurs het ontwerp samen met patiënten en medewerkers uit.

HOOFDDORP De locatie in Hoofddorp blijft gewoon bestaan. "Het is niet de bedoeling dat de nieuwbouw in Haarlem Zuid de locatie in Hoofddorp gaat vervangen. Er blijven meerdere hoofdlocaties, waaronder Hoofddorp en Haarlem Noord", aldus het Spaarne Gasthuis.

MEEDENKEN Medewerkers en andere belangstellenden kunnen meedenken met de plannen. Medewerkers kunnen zich melden via het afdelingshoofd, medisch manager of zorgmanager. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via vastgoed@spaarnegasthuis.nl. Overige vragen kunnen ook gesteld worden via dit mailadres. Meer informatie is te vinden op spaarnegasthuis.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie