DUET wordt grotendeels in houtbouw uitgevoerd.
DUET wordt grotendeels in houtbouw uitgevoerd. Aangeleverd

Verkoop gestart van 42 betaalbare appartementen in hartje Nieuw-Vennep

9 mei 2023 om 08:00 Nieuwbouw

NIEUW-VENNEP In het hart van Nieuw-Vennep ontwikkelt Timpaan nieuwbouwproject DUET. In het project komen 42 betaalbare twee-kamer-appartementen van circa 45 tot 49 vierkante meter, verdeeld over vier woonlagen. Het gebouw komt te staan aan de Venneperweg, tegenover winkelcentrum De Symfonie. 

De verkoop van DUET is online dinsdag om 12.00 uur gestart. Vanaf dat moment zijn de definitieve prijzen bekend en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. De inschrijving loopt tot 23 mei 9.00 uur, waarna de appartementen worden toegewezen. De betrokken makelaars zijn Poldermakelaars & Leopardi uit Hoofddorp en Hertog Makelaars uit Haarlem.

KOOPSTART

De helft van de appartementen wordt met KoopStart verkocht, waarbij de koper een korting krijgt omdat er op basis van erfpacht wordt gekocht. Deze wordt later bij doorverkoop terugbetaald. De KoopStart appartementen zijn bedoeld voor mensen met een bruto jaarinkomen lager dan 62.500 euro of gezamenlijke bruto jaarinkomen lager dan 65.500 euro. De prijzen van de KoopStart appartementen liggen tussen circa 245.000 tot 255.000 euro vrij op naam.

Voor de vrije sector appartementen geldt geen inkomensgrens. Deze kopers worden volledig eigenaar van het appartement en een eigen parkeerplaats. De prijzen van de vrije sector appartementen liggen tussen circa 285.000 tot 300.000 euro vrij op naam.

HOUTBOUW

DUET wordt grotendeels in houtbouw uitgevoerd. Door houtbouw toe te passen bespaart Timpaan op de CO2-uitstoot. Hout is hernieuwbaar, licht van gewicht, makkelijk verwerkbaar en het zorgt voor een duurzame, gezonde en prettige leefomgeving.

Uitblinkers in het plan zijn de twee kastanjebomen – waar de projectnaam DUET mede aan refereert – die reeds op de projectlocatie staan en in het nieuwe plan een mooie centrale plek krijgen in de gezamenlijke voortuin. Er komen parkeerplekken op eigen terrein voor de bewoners. Op, aan én rond het gebouw komt veel groen. Met als eyecatcher de twee prachtige monumentale bomen die straks het middelpunt zijn van het toekomstig te realiseren bewonerspark.

Jurgen Nobel, wethouder Gemeente Haarlemmermeer: “De behoefte aan starterswoningen is enorm groot, daarnaast is ook meer variatie in het woningaanbod nodig. Ik ben daarom blij met dit bouwproject: weer 42 betaalbare woningen erbij in Nieuw-Vennep.”

Ingeborg de Jong, directeur Timpaan: “Met DUET ontwikkelen we, in goede samenwerking met de Gemeente Haarlemmermeer, een bijzonder duurzaam en betaalbaar project. In lijn met onze ondertekening van het houtbouw convenant van de MRA, wordt het project in hout uitgevoerd. Een project om trots op te zijn in onze ‘eigen’ gemeente!”

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: https://www.wonen-in-duet.nl/

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie