Vanuit de lucht een beeld van het nog te bouwen Car Rental Service Center.
Vanuit de lucht een beeld van het nog te bouwen Car Rental Service Center. Schiphol.nl

Nederlands grootste autoverhuurlocatie staat straks op Schiphol

20 september 2023 om 18:00 Nieuwbouw

SCHIPHOL Schiphol bouwt aan de grootste autoverhuurlocatie in Nederland. Bij de luchthaven komt het Car Rental Service Center, dat plaats biedt aan circa 2.500 auto’s. De vijf grootste autoverhuurders op Schiphol komen er samen onder één dak, met daarop 17.000 vierkante meter aan zonnepanelen. De verwachting is dat de bouw eind 2024 is afgerond.

Voormalig parkeerplaats P4 wordt omgedoopt tot de nieuwe toekomstbestendige autoverhuurlocatie met een totale oppervlakte van 40.000 m2. Er komen vijf gebouwen waar auto’s kunnen worden onderhouden, gerepareerd en gewassen. Met de nieuwe locatie stimuleert Schiphol de autoverhuurders om de transitie te maken naar elektrische voertuigen.

“Met de nieuwe locatie zorgen we niet alleen voor betere faciliteiten voor de autoverhuurders, maar bovenal stimuleren we het gebruik van elektrische auto’s”, aldus Arthur Reijnhart, directeur Commercial. “Als het aan ons ligt, wordt het de normaalste zaak van de wereld om met een elektrische auto van en naar Schiphol te rijden. Samen met de autoverhuurders slaan we die weg in.”

TRANSITIE

Met de elektrische faciliteiten van het nieuwe Car Rental Service Center investeert Schiphol in de transitie naar elektrische mobiliteit van en naar de luchthaven. De zonnepanelen produceren een grote hoeveelheid stroom, die gelijkstaat aan het jaarverbruik van circa 1000 huishoudens. 

Met de nieuwe elektrische infrastructuur kunnen meer dan 300 elektrische auto’s gelijktijdig opladen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie