Bouw appartementengebouw TROM loopt mogelijk vertraging op.
Bouw appartementengebouw TROM loopt mogelijk vertraging op. Jan Aukes

Mogelijk vertraging bij bouw appartementsgebouwen TROM en Sem in Stadscentrum Hoofddorp

20 september 2023 om 13:29 Nieuwbouw

HOOFDDORP Het college van burgemeester en wethouders laat weten dat er op de bestemmingsplannen die nodig zijn voor de bouw van de nieuwe appartementsgebouwen Sem en TROM, in Stadscentrum Hoofddorp, beroep is ingediend bij de Raad van State. 

Beroepsprocedures nemen minimaal zes maanden in beslag. Wat de procedure bij de Raad van State precies betekent voor de planning van de bouw is nog niet duidelijk, maar het kan dat het de start van de bouw iets vertraagt.

Gebouw TROM komt aan het Dik Tromplein in Hoofddorp. Gebouw Sem komt op het parkeerterrein tussen de Nieuweweg, de Kruisweg en het Raadhuisplein.

OVERLEG

“In de voorbereiding proberen we door goed overleg dit soort procedures te voorkomen, maar dat lukt niet altijd”, laat wethouder Jurgen Nobel van woningbouw weten.  “Hopelijk oordeelt de Raad van State dat de plannen voor de appartementsgebouwen goed onderbouwd zijn, dan kan daarna zo snel mogelijk de eerste paal de grond in.”

TROM

Voor TROM is de kans het grootst dat er enige vertraging komt. De bouw van TROM zou volgens planning in het derde kwartaal van 2024 starten. Door de beroepsprocedure en de tijd die dit in beslag neemt, is die planning lastig haalbaar. Naar verwachting kan de bouw nu op zijn vroegst starten in het tweede kwartaal van 2025. Het hangt van de uitspraak van de Raad van State af wat precies de gevolgen zullen zijn voor het plan.

SEM

De bouw van Sem zou starten in het eerste kwartaal van 2025, aangezien er eerst kabels en leidingen rondom het pand verlegd moeten worden. Omdat dit nog wat later is, betekent het dat de beroepsprocedure waarschijnlijk weinig of geen invloed heeft op de bouwplanning van Sem.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie