Afbeelding
Eigen foto

Diploma voor twaalf leerlingmediatoren Dik Tromschool

Onderwijs

HOOFDDORP De Dik Tromschool in Hoofddorp is twaalf leerlingmediatoren rijker. Dit werd onlangs gevierd middels een diploma-uitreiking waarbij zowel kinderen als ouders aanwezig waren. De mediatoren hebben geleerd hoe zij andere kinderen kunnen helpen bij het oplossen van een conflict en te zoeken naar een win-win situatie.

De school is een zogenaamde 'Vreedzame School', wat inhoudt dat betrokkenheid en verantwoordelijkheid van kinderen centraal staan en zo goed mogelijk worden ingezet. Het opleiden van leerlingmediatoren is een vast onderdeel van het onderwijsprogramma op Dik Trom.

[TROTS OP] “Ons pedagogisch klimaat is bijzonder goed", vindt directeur Robert Corver. "Daar werken zowel de kinderen als collega’s hard voor. Wij zijn daar erg trots op. Er heerst zo’n fijne en ontspannen sfeer op school. Conflictoplossing is een onderdeel van het leven. Kinderen leren in een cursus van 5 weken hoe zij constructief met conflicten kunnen omgaan. Wij leren en stimuleren onze kinderen om conflicten voor zover mogelijk, zelfstandig op te lossen. Dit doen zij door middel van mediatie. Natuurlijk bewaken de leerkrachten dat de mediaties veilig en succesvol verlopen.”

advertentie