Afbeelding
Twitter

Klanten leerlingenvervoer Haarlemmermeer steeds meer tevreden

Onderwijs

HAARLEMMERMEER Inwoners van de regio Haarlemmermeer die gebruik maken van het leerlingenvervoer van vervoerder RegioRijder zijn steeds meer tevreden over de dienstverlening. Dat blijkt uit een onderzoek dat wethouder Mieke Booij dinsdag heeft gepresenteerd aan de regionale en lokale pers.

Klanten gaven het vervoer voor de periode van mei tot oktober vorig jaar een 7.3 als rapportcijfer. Dat is een tiende punt hoger dan een jaar eerder. RegioRijder vervoert in het huidige schooljaar ruim 1.250 leerlingen uit de hele regio. Dat zijn er zo'n 300 meer dan in het vorige schooljaar. Dat komt ook doordat er vier regiogemeenten zijn bijgekomen.

Vorig najaar waren er nogal wat klachten over de dienstverlening van de vervoerder. Het echtpaar Tosseram uit Zwanenburg kwam zelfs naar de gemeenteraad om te klagen over de manier waarop hun 11-jarige autistische zoon was behandeld. Zo zou een chauffeur de jongen een keer op flinke afstand van zijn huis uit het busje hebben gezet en kreeg hij ook opeens een hem onbekende chauffeur. Wethouder Booij zei dinsdag dat die kwestie tot ieders tevredenheid is opgelost.

De wethouder toonde zich tevreden dat het algemene beeld nu positief is. Dat geldt ook zeker voor het Wmo-vervoer, dat door gebruikers zelfs het waarderingscijfer 8 heeft gekregen. Uit het onderzoek blijkt dat de busjes van RegioRijder in meer dan 90 procent van de ritten op tijd bij de klanten arriveren.

Volgens Booij wordt er ook veel gebruik gemaakt van de drie mobiliteitspunten van RegioRijder bij de vestigingen van het Spaarne Gasthuis in de regio, die vorig jaar zomer zijn ingesteld. Door deze voorziening hoeven gebruikers geen uur te wachten voordat ze met een busje mee kunnen, maar is er na ziekenhuisbezoek direct vervoer beschikbaar.

RegioRijder verzorgt in totaal drie jaar het leerlingenvervoer en het Wmo-vervoer in Haarlemmermeer en omstreken. Na het schooljaar 2020-2021 volgt een nieuwe aanbesteding, wat een wettelijke verplichting is.

advertentie