Afbeelding
Google maps

120 leerlingen Herbert Vissers College ziek gemeld

13 maart 2020 om 13:35 Onderwijs

NIEUW-VENNEP Vandaag zijn 120 leerlingen van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep ziek gemeld. Dat meldt Uldrik Speerstra, de rector van de school, in een brief naar ouders en verzorgers van de leerlingen.

Speerstra zegt in de brief dat de toename 'aanzienlijk is ten opzichte van gisteren'. Leerlingen die ziekteverschijnselen vertonen, zoals keelpijn, koorts en hoesten worden naar huis gestuurd. Speerstra zegt ook in de brief dat hij verwacht dat collega's met klachten hun verantwoordelijkheid nemen.

SCHOONMAAK De school heeft al maatregelen genomen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Speerstra: "Iedere avond worden onze gebouwen door het schoonmaakbedrijf schoongemaakt. Vanaf vandaag tot in ieder geval 1 april zullen overdag twee extra schoonmakers in de gebouwen lopen met de opdracht; alles wat door mensen wordt aangeraakt, extra schoon te maken. Trapleuningen, deurkrukken, kranen enz. vallen hieronder. Het schoonmaakbedrijf had al de opdracht extra te letten op de zeek en de droogrollen in de toiletten. Tevens is desinfectiegel besteld, maar daar is sprake van levertijd", zo legt de rector uit in de brief.

TOETSWEEK Volgende week staat er voor de leerlingen van de school een toetsweek op het programma. Deze gaat vooralsnog gewoon door als gepland. Voor de leerlingen die vanwege klachten niet aanwezig kunnen zijn, zoekt de school een passende oplossing. De leerlingen wordt geadviseerd direct na de toetsen naar huis te gaan.

"Met elkaar proberen we zo goed mogelijk de school door te laten draaien", zo sluit de rector zijn brief af. 

De school heeft in totaal ruim 1700 leerlingen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie