Melanie Lo gaat met Lerespel online
Melanie Lo gaat met Lerespel online Sonja Stengewis

Geen les door corona? Lerespel lost het online op!

Onderwijs

HOOFDDORP. "Niet naar school door corona? Met Lerespel bied ik kinderen de mogelijkheid toch onderwijs te krijgen. Live of online, individueel of in groepjes".

Melanie Lo uit Hoofddorp, gediplomeerd remedial teacher en dyslexiespecialist, ging in 2010 van start met haar eigen bedrijf, inmiddels gevestigd aan de Planetenweg 5. "Ik koos voor de naam Lerespel, een samentrekking van Lezen (Le), Rekenen (Re) en Spellen (Spel). Het idee voor Lerespel ontstond vanuit het besef dat onderwerpen als technisch, begrijpend en studerend lezen voor veel basisschoolleerlingen onneembare hordes blijken te zijn. Net zoals taal en rekenen. Waarom? Omdat de methodes van het lesprogramma niet goed aansluiten bij wat zij nu net nodig hebben. Ze pakken de vaardigheden onvoldoende op en dreigen uit de boot te vallen. Met Lerespel geef ik ze de begeleiding die bij ze past. Een duwtje in de rug. En vaak lukt het dan wel!

[LEREN VIA SKYPE] In het kader van de coronacrisis heeft Melanie Lo haar normale lesprogramma -remedial teaching en huiswerkbegeleiding – aangepast en uitgebreid. "We zitten in een unieke situatie. En het is zeker van belang dat leerlingen op niveau blijven. Lerespel biedt ze daarom nu online leren via Skype. "Op deze manier lesgeven is voor mij overigens niet nieuw", vertelt ze. "Twee van mijn leerlingen wonen namelijk wat verder weg. Daarom hebben we voor hen al eerder voor Skype gekozen. Voor het technisch lezen en hoofdrekenen werk ik al langer met digitale platformen,die zowel tijdens de les als thuis worden gebruikt.

Bij Lerespel draait het om intensieve begeleiding. Daarvoor is Skype een prima medium, want het is mogelijk om schermen te delen. Als ik mijn scherm deel kan ik online aan de slag met de ondersteunende websites voor lezen en rekenen die ik offline ook gebruik. En als we met spelling bezig zijn, laat ik de leerlingen hun scherm met mij delen. En voor alle vakken stuur ik ze materiaal op. Ze kunnen dan aan de hand daarvan thuis de lesstof oefenen."

[DIGITALE HUISWERKBEGELEIDING] Lerespel biedt al wat langer huiswerkbegeleiding. En deze hulp bij het plannen en structureren van het schoolhuiswerk kan nu ook digitaal. "Zelfstandig werken is voor jonge kinderen soms niet eenvoudig. Dan is uitleg en een opzetje geven vaak absoluut noodzakelijk en ook daarvoor kunnen ze nu online terecht. Het is nu ook mogelijk te kiezen voor 4 sessies per week, steeds van 15 minuten, om de ouders en kinderen bij het plannen en nakijken van het huiswerk te begeleiden."

[GRATIS PROBEREN] Ze wil nog benadrukken, dat basisschoolleerlingen soms wel aan online-begeleiding moeten wennen. "Maar ik weet inmiddels dat de meeste kinderen het allemaal vlot onder de knie hebben. En om er snel vertrouwd mee te raken bied ik mensen die onderwijs met Skype willen proberen een kennismakingsvoordeel: de eerste les is gratis."

Interesse? Alle info over Lerespel: www.lerespel.nl. Planetenweg 5, Hoofddorp. Contactpersoon:

Melanie Lo, 06-48460806.

advertentie