Sluiting De Meiboom: Vrije schoolonderwijs zit er niet meer in voor Haarlemmermeer

25 maart 2020 om 13:00 Onderwijs Jan Aukes
Afbeelding

HOOFDDORP "We hebben gedaan wat we konden, maar het zat er gewoon niet meer in." Waarnemend directeur Jacoline Wiskerke van basisschool De Meiboom uit Hoofddorp kon niet anders dan de spreekwoordelijke handdoek in de ring gooien. Aan het eind van dit schooljaar gaan de deuren aan de Hammarskjöldstraat 230a definitief dicht.

De Meiboom begon dertig jaar geleden als eerste vrije basisschool van Haarlemmermeer. Hierbij leren de leerlingen niet omdat het moet, maar omdat ze zelf willen. Het plezier in leren houdt niet op bij rekenen en taal. De creatieve en sociale vaardigheden krijgen volgens deze lesmethode ook veel aandacht. Ze dragen bij tot een evenwichtige on..

PREMIUM
Afbeelding
Mensen 4 dec, 09:00 In De Herbergier is wonen en leven als thuis
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 4 dec, 09:00 Stemmen uit raad gaan op om opkoopbescherming af te zwakken
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 dec, 09:00 Plan voor opvang van vluchtelingen verwart gemeenteraad; waar gaat de ‘bonus’ van 2500 euro naartoe?
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 dec, 10:07 Levensboom om stil te staan bij slachtoffers corona
PREMIUM
Afbeelding
Overig 1 dec, 11:30 Ook Haarlemmermeer stelt hoge eisen aan duurzaamheid catering
PREMIUM
Afbeelding
Overig 30 nov, 11:00 Mysteryland draait vanaf 2023 op vaste groene stroom van de buurman

Mis niks, lees alles van de gemeente Haarlemmermeer!


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlemmermeer met HCnieuws.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van HCnieuws.nl lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook al het nieuws over de 31 kernen die Haarlemmermeer telt.