Afbeelding
Vakkanjers

Leerlingen van Kaj Munk College krijgen finaleticket overhandigd voor Cruyff Foundation

29 mei 2020 om 15:16 Onderwijs

HOOFDDORP Maar liefst twee teams van het Kaj Munk College hebben een finaleticket weten te bemachtigen voor de finale van Vakkanjers. De leerlingen doen samen met ruim honderd scholen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten innovatieve ideeën en oplossingen om jongeren meer te laten bewegen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation

Het eerste winnende team van het Kaj Munk College uit Hoofddorp bedacht het idee: ‘balrandommizzer’. "We zijn op het idee gekomen omdat je soms op een voetbalveld zit en dan even geen voetbal bij je hebt", laten Romy, Tobias, Mark-Daniël en Pascalle weten. "Dat is dan best wel saai. En toen bedachten we de balrandommizzer, zodat je je niet hoeft te vervelen, en ook nog eens verschillende keuzes hebt.”

Het andere winnende Hoofddorpse team bedacht en maakte een interactieve oefenwand geschikt voor meerdere sporten. “Eerst hadden we gewoon een vierkant doel, zoals je normaal ook hebt", vertellen Romy, Tobias, Mark-Daniël en Pascalle over hun idee. "Die wilden we laten in- en uitschuiven. Maar uiteindelijk kwamen we erachter dat dat niet heel handig was. En toen dachten we: misschien als we het rond maken, dan is het ook weer uniek. En is het ook nog eens veel handiger! Zo kwamen we op een diafragma om een bal doorheen te schieten.”

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Dit gebeurt met een interview over hun oplossingen, ideeën en gemaakte prototypes. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgt Vakkanjers voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 en 11 juni.

Wie gaat er vandoor met de Vakkanjers wisseltrofee!? Benieuwd? Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale.

OVER VAKKANJERS Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit een initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie