Het winnende team van het Kaj Munk College.
Het winnende team van het Kaj Munk College. Vakkanjers

Leerlingen van het Kaj Munk pakken eerste prijs met 'balrandommizzer'

12 juni 2020 om 13:56 Onderwijs

HOOFDDORP Romy, Tobias, Mark-Daniël en Pascalle, leerlingen uit het tweede jaar van het Kaj Munk College, hebben met hun idee 'balrandommizzer' de eerste prijs gewonnen met de challenge ‘Creating space for children’. Ruim tienduizend leerlingen waren dit schooljaar aan de slag gegaan in opdracht van de Johan Cruyff Foundation om meer jongeren in beweging te krijgen.

Op 11 juni moesten de leerlingen hun innovatieve oplossingen presenteren tijdens de finale van Vakkanjers. Het was een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge met een live uitzending die online uitgezonden werd. 

Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation over de winnaars: “Wat een bijzondere creaties heb ik voorbij zien komen! Fantastisch dat er zoveel jongeren hebben meegedacht hoe we ruimte kunnen creëren voor jeugd met en zonder beperking, zodat zij kunnen sporten. Wij geloven in de kracht van de gebruiker. Deze jongeren weten soms beter wat er nodig is dan wij èn zijn creatiever in het bedenken van oplossingen. Natuurlijk gaan we kijken of we deze ideeën in de praktijk kunnen gebruiken!”

Voor de finale moesten de leerlingen hun idee pitchen dat deden ze middels dit filmpje. Romy, Tobias, Mark-Daniël en Pascalle leggen uit wat ze met hun idee 'balrandommizzer' bedoelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie