Bij ons op school werken we elke dag keihard en met veel plezier om bij elke leerling er uit te halen wat er in zit.
Bij ons op school werken we elke dag keihard en met veel plezier om bij elke leerling er uit te halen wat er in zit. Pr

75 procent naar havo of vwo: directeur De Bosrank is trots

25 september 2020 om 08:45 Onderwijs

HOOFDDORP Basisschool De Bosrank in de wijk Overbos lukt het om leerlingen op een hoger plan te trekken. Dat blijkt jaarlijks uit de uitstroom van leerlingen naar het voortgezet onderwijs. Op basis van de kenmerken van de leerlingen, zoals achtergrond en opleiding van ouders, zou ongeveer 45 procent van de leerlingen naar havo of vwo gaan. In de afgelopen 3 jaar was dat aantal 75 procent. “Een prestatie om trots op te zijn”, vindt directeur Suzanne Pedersen.

“Bij ons op school werken we elke dag keihard en met veel plezier om bij elke leerling er uit te halen wat er in zit,” zegt Pedersen. Op de vraag hoe het komt dat op De Bosrank zulke prestaties worden geleverd antwoordt zij: “Dat is een combinatie van factoren. Allereerst werken wij met een team dat zich uitermate gespecialiseerd heeft in het laten leren en ontwikkelen van onze specifieke populatie. Daarnaast hebben onze leerkrachten the X factor: ze geven zich elke dag 200 procent en zijn zeer nauw betrokken bij elke leerling.”

“Ook weten wij dat leren niet alleen uit boekjes gebeurt. We geven onze leerlingen een brede ontwikkeling mee: we maken vaak uitstapjes. Natuureducatie, kunst- en cultuureducatie en maatschappelijke educatie zijn ook nodig om je te ontwikkelen. Maar ook talentontwikkeling gegeven door vakdocenten zoals drama, muziek, filosofie, sport en creatieve vorming staan elk jaar op ons programma. We zijn ontzettend trots dat we alle leerlingen de kans geven om het beste van zichzelf te laten zien en ze met een voorsprong hun toekomst tegemoet laten gaan. Het geeft ons een super goed gevoel dat we de kinderen alle kansen geven om zich te ontwikkelen. Dat is ook onze missie.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie