De doosjes met wat lekkers voor alle kinderen van Het Kompas.
De doosjes met wat lekkers voor alle kinderen van Het Kompas. Eigen foto

Kinderen basisschool Het Kompas verrast met wat lekkers voor Sint Maarten

12 november 2020 om 10:51 Onderwijs

HOOFDDORP December staat voor deur, de maand dat er altijd veel feestjes zijn, gezelligheid, samenkomen met familie, lekker eten en natuurlijk veel lekkers en nog meer cadeautjes. Voor de meest kinderen is Sint Maarten het ‘startschot’ van deze periode.

“Maar dit jaar is Sint Maarten anders dan andere jaren”, laat Marianne Alders weten. Zij is lid van de ouderraad van basisschool Het Kompas, maar vooral ook gewoon moeder. “Sommige mensen vinden het niet fijn als er mensen voor de deur staan te zingen, anderen hebben er geen enkel probleem mee. Er zijn kinderen die van hun ouders niet mogen lopen met hun lampion, andere weer wel, of alleen bij de buren….”

Voor het team van het Kompas en de ouderraad genoeg reden om de kinderen niet met lege handen te laten staan. “Alle kinderen kregen woensdag van hun juf of meester een doosjes met wat lekkers daarin. Er zat ook een boodschap bij het lekkers, in de vorm van een klein briefje. ‘We hopen dat je toch een leuke avond hebt’, was vooral de boodschap.”

Maar om voor alle kinderen van school wat lekkers te gaan kopen, da’s best kostbaar. “Gelukkig dat er winkeliers (AH Toolenburg, Hema en Verhage Floriande), maar ook andere bedrijven (Aalders Bouw en Het Sensum Instituut, voor kinderen met autisme) waren die deze mooie last-minute actie wilden sponsoren. Daar zijn we ze echt heel dankbaar voor, en nog belangrijker zij hebben er met hun bijdrage mede gezorgd voor heel veel blije gezichtjes, daar doen we het toch met zijn allen voor.”

Maar niet alleen de kinderen kregen wat extra. Wat het team van Het Kompas niet wist, was dat de ouderraad vond dat ook het team van Het Kompas wel eens wat extra aandacht mocht krijgen in deze bijzonder zware periode. Zij kregen van de ouders een heus ‘bank-hang-overlevings-pakket’ aangeboden. Met als doel een fijne en gezonde avond op de bank. “Want er is in het voltallige team tot op heden nog geen uitval door Corona-besmetting geweest, iets wat best bijzonder is”, besluit Marianne Alders.

Marianne heeft nog wel een tip voor alle mensen die massaal snoep hadden ingekocht en hier nog wat (of misschien wel veel) van over hebben, denk eens aan de voedselbank. “Dan kun je er in deze feestmaand toch nog kinderen mee blij maken.”

Afbeelding
Het cadeau voor juf en meester.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie