De gezelligheid van de Sloterweg gaat mee naar de Akerdijk.
De gezelligheid van de Sloterweg gaat mee naar de Akerdijk. Ton Dijkstra / BDU

QuarteBeach heeft nieuwe plek gevonden en verhuist naar gemaal Lynden

17 februari 2024 om 10:35 Overig

BADHOEVEDORP Na maanden van zoeken, overleggen en geduld hebben mocht Hartger Pen vrijdag voor een select groepje genodigden bekendmaken dat QuarteBeach een nieuwe plek heeft gevonden. Het familiebedrijf, gevestigd op de tijdelijke locatie aan de Sloterweg, gaat verhuizen naar gemaal Lynden aan de Akerdijk in het naastgelegen dorp Lijnden.

“We zijn tweeënhalf jaar bezig geweest om een geschikte horeca-locatie te vinden en begin december kwam de eigenaar van restaurant Qunis opeens om de hoek”, vertelt een dolenthousiaste Hartger Pen. “Of we interesse hadden in zijn locatie? Na zo’n negen jaar willen zij stoppen.”

De familie Pen is meteen enthousiast over het prachtige historische gebouw. “Het is een ongelooflijk mooie grote ruimte die compleet als horeca is ingericht.” Samen met Enzo Architecten, die een jarenlange ervaring heeft met het verbouwen van monumenten, is een concept tekening gemaakt. “We gaan veel werken met natuurlijke materialen en laten veel accenten van de Sloterweg terugkomen, maar dan wel drie, vier stapjes hoger.” 

De naam blijkt hetzelfde en ook het concept blijft zoals het is. “Een laagdrempelige ontmoetingsplek.” De reacties op de verhuizing zijn zeer positief. “Mensen hadden dit niet verwacht, maar vinden het geweldig en zijn enorm enthousiast.” 

Als straks het fietspad richting de hoofdvaart klaar is kunnen bezoekers op fiets naar de nieuwe locatie, is de overtuiging van Pen. “Maar er zijn hier ook genoeg parkeerplekken. Wij hebben er ongelooflijk veel zin in en gaan er hopelijk een groot succes van maken.”

Met het vinden van de nieuwe locatie komt er een eind aan een reeks rechtszaken, duizenden euro’s aan dwangsommen, veelvuldige inzet van handhaving, een gefrustreerde ondernemer en een boze buurman. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie