Genieten van het diner en van elkaar in De Stal op De Kaag.
Genieten van het diner en van elkaar in De Stal op De Kaag. Trudy Witteman

Parochie Augustinus op weg naar de honderd

8 oktober 2019 om 11:11 Overig

VIJFHUIZEN Met drie totaal verschillende activiteiten heeft de St. Augustinusparochie de afgelopen dagen haar negentigste verjaardag gevierd. In dankbaarheid werd teruggekeken, nieuwe energie werd opgedaan om ongebaande wegen in te slaan naar de toekomst.

Frans Witteman

Het wordt vaak gezegd: 'Het is goed huizen in Vijfhuizen'. Datzelfde kan gezegd worden van de St. Augustinusparochie die in drieën de negentigste verjaardag heeft gevierd. Beginnend met een avond over mantelzorg. Met indrukwekkende verhalen waaruit blijkt dat mensen tot heel veel in staat zijn. Zaterdag gevolgd door een prachtig feest vol verbondenheid in De Stal op de Kaag. De reis naar de pont van Kaageiland wordt gemaakt in een imposante dubbeldeksbus en zorgt aan boord voor het gevoel op schoolreisje te zijn. Na de welkomstkoffie kan gekozen worden uit een viertal activiteiten met een goed verzorgde borrel als beloning. Een voortreffelijk diner waarbij de smaakpapillen juichen en de verhalen loskomen, vormt de afsluiting van de perfect georganiseerde dag.

De eucharistieviering op 6 oktober is een 'mis met drie heren' aangezien naast de pastores Fons Litjens en Bernard Zweers ook oud-pastor Jan Suidgeest voorgaat. Met de drie parochiekoren niet apart, maar juist tussen de kerkgangers in waardoor één positief geluid naar de toekomst klinkt. 'Blijf niet staren op wat vroeger was, sta niet stil in het verleden' "Op 3 oktober 1929 zette de bisschop van Haarlem zijn handtekening onder de oprichtingsacte van de parochie", kijkt pastor Fons Litjens in zijn overweging terug. "En daarmee had katholiek Vijfhuizen een plek om te geloven. Geloven is naar God toe bewegen met al je vragen en al je twijfels. Juist in een tijd waarin we als kerken in een crisis zijn beland." Optimisme is er ook. "We gaan voor groei en bloei. Uitgebeeld in een zakje zaad van bloemen waar bijen dol op zijn. Zonder bijen geen toekomst. Een cadeautje dat onze jarige parochie u graag aanbiedt", laat Corina Klaver, voorzitter van het parochieteam, weten. De eerste zakjes overhandigt ze aan de twee aanwezige parochianen (van de drie) die eveneens 90 jaar zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie