Afbeelding
pr

Storage Share en RataPlan openen in Hoofddorp hotspot voor tweedehands meubels

13 november 2019 om 14:44 Overig

HOOFDDORP De leegstaande bedrijfshal aan de Graftermeerstraat 48 is in opdracht van eigenaren Minerva Development & Stevaco Vastgoed geheel verbouwd en daarmee getransformeerd tot een nieuwe hotspot voor inboedels en andere snuisterijen. Opslagaanbieder Storage Share creëert circa 220 opslagunits van in totaal 1.300 m2 voor de particuliere opslagmarkt alwaar kringloopbedrijf RataPlan haar 24e locatie zal openen.

De snelgroeiende organisaties Storage Share en RataPlan geven op deze manier een passende invulling aan het 4.000 m2 grootte pand. "Deze opslagunits worden voornamelijk verhuurd aan particulieren die op zoek zijn naar een tijdelijke plaats voor inboedels", vertelt Julian Doorten, mede-oprichter van Storage Share. "Daar waar particulieren juist een tweede leven willen geven zijn ze bij ons aan het goede adres" vult directeur bestuurder Gert-Jan Dekker van RataPlan aan". "Vanaf november start de verbouwing en Dekker verwacht de kringloopwinkel begin 2020 te openen.

Eerste huurders melden zich

De eerste huurders hebben zich inmiddels gemeld en slaan hun spullen binnenkort op. Eén van hen is Peter Vlimmeren uit Nieuw-Vennep: "Ik ga huisraad in de opslag zetten omdat ons huis is verkocht en we nog geen ander huis hebben. We weten ook nog niet precies waar we onze nieuwe woning gaan kopen en in de tussentijd gaan we in een gemeubileerd vakantiehuisje wonen. Ik verwacht dat we over ongeveer 3 tot 6 maanden een nieuwe woning hebben en dan halen we onze spullen weer uit de opslag".

Doorten verwacht dat de ruimtes snel verhuurd zijn: "We hebben in Hoofddorp al twee andere vestigingen met in totaal 50 ruimtes, deze zitten al geruime tijd vol. De locatie aan de Graftermeerstraat is na de locaties aan de Leisteen dan ook onze derde in Hoofddorp en een mooie toevoeging aan de opslagmarkt in Hoofddorp".

Betekeniseconomie

Storage Share verhuurt op ongeveer veertig locaties leegstaand vastgoed als tijdelijke opslagruimte voor particulieren en bedrijven. Dit zijn enerzijds kantoren die langdurig leeg staan en vanwege de locatie of het voorzieningenniveau niet langer geschikt zijn als kantoorruimte. Anderzijds verhuurt Storage Share bedrijfshallen die compleet verbouwd worden en voor de lange termijn ingezet worden voor de opslag van inboedels en bedrijfsvoorraden. "Op deze wijze leveren we een bijdrage aan de betekeniseconomie", vertelt Doorten tot slot. "We maken leegstaand vastgoed weer rendabel en voorkomen sloop en de daarmee samenhangende afvalstroom."

Leuk, sociaal en duurzaam

Stichting RataPlan is een kringloopbedrijf en biedt spullen een tweede leven waardoor het milieu bespaard wordt. Daarnaast is het belangrijkste doel betaald werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers van RataPlan hebben, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt verloren. Via RataPlan krijgen zij weer de mogelijkheid om mee te doen in de maatschappij. In totaal biedt RataPlan momenteel aan ruim 850 mensen een betaalde baan. Daarnaast zijn er nog 350 mensen bij RataPlan aan het werk via een werkervaringsplek, stage of als vrijwilliger. Met de kringloopwinkel in Hoofddorp verwacht RataPlan werk te kunnen bieden aan ruim 20 mensen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie