Een vertrouwd gezicht verdwijnt uit De Symfonie
Een vertrouwd gezicht verdwijnt uit De Symfonie Ria Meuleman

Juwelier/diamantair Paul van 't Hullenaar De Symfonie: 'Goed moment om te stoppen'

26 november 2019 om 12:57 Overig

NIEUW-VENNEP "Paul gaat met pensioen", staat er in de advertentie in deze krant. Die Paul is juwelier-diamantair Paul van 't Hullenaar, die al 41 jaar het gezicht is van de zaak in De Symfonie. Op 30 november start een grootse uitverkoop van alle sieraden en horloges, waarna de zaak eind maart definitief sluit.

Niet zonder weemoed heeft Van 't Hullenaar het besluit genomen om te stoppen. Opvolging is er niet. Zijn kinderen zijn werkzaam op een ander vlak en bedrijfsleider Marco kiest ervoor de zaak niet voort te zetten. "Maar nu met 66 jaar ga ik graag gebruik maken van de pensioengerechtigde leeftijd. Ik heb hier een mooi bestaan gehad".

Eenenveertig jaar in Nieuw-Vennep; hele generaties heb ik meegemaakt.

BAND Maastrichtenaar Paul leerde zijn Heemsteedse echtgenote Gera kennen toen ze beiden de opleiding goudsmid volgden in Schoonhoven. Dat bracht hem naar het westen. In 1978 werd hij bedrijfsleider bij een juwelier in Nieuw-Vennep aan het Venneperhof. Tien jaar later nam hij die zaak over. Dat oorspronkelijke pand integreerde in 2003 in het nieuwe winkelcentrum De Symfonie. De zaak breidde toen uit met een paar naastgelegen panden en garages. Het Venneperhof ging geheel op in de Symfonie en van kleinschalig ging het naar een grootschalig winkelcentrum. "Eenenveertig jaar in Nieuw-Vennep; hele generaties heb ik meegemaakt. Kinderen en kleinkinderen van klanten komen nog altijd van heinde en verre naar ons vertrouwde adres toe. Ik heb een fijne band opgebouwd met veel klanten".

UITVERKOOP "Alles moet weg. De uitverkoop start zaterdag 30 november. Het is een mooie gelegenheid om in de decembermaand sieraden en horloges tegen een hele aantrekkelijke prijs te kopen, met kortingen van 25 tot 60 procent. Er gaan behoorlijke bedragen vanaf, onder andere bij de horlogecollectie van Maurice Lacroix. Bij de briljantcollectie van R&C zijn ook kortingen tot 40 procent, evenals op zilveren armbanden van Silk. Op Ice Watch, Tommy Hilfiger en Hugo Boss ligt het ook tussen de 20 en 50 procent".

Het is jammer, van een goed winkelcentrum is De Symfonie meer naar een boodschappencentrum gegaan.

AFSLUITING "Het is een goed moment om te stoppen. Het personeel zag het aankomen en heeft al andere toekomstplannen. De uitverkoop is een mooie afsluiting, zeker gezien de omstandigheden hier. Het is jammer, van een goed winkelcentrum is De Symfonie meer naar een boodschappencentrum gegaan. Ik ben verbaasd over de houding van de gemeente. Die was ervan overtuigd, dat er iets moest gebeuren, maar nu zegt wethouder Ruigrok dat ze zich geen zorgen maakt over de leegstand".

"Ik heb naar mijn vertrek toegeleefd. Je merkt aan je lijf, dat het nu goed is geweest. We reizen graag, mijn hobby's zijn varen en oldtimers. En mijn kleinkinderen, die zijn een grote toegevoegde waarde".

"Binnen de club van zelfstandige juweliers blijf ik actief, met invallen, taxaties en advieswerk. Nog vier maanden tot de sluiting. Het atelier blijft open tot eind maart. Ik ga het contact met de klanten wel erg missen, want dat was heel leuk". Juwelier/diamantair Paul van 't Hullenaar, De Symfonie 45, Nieuw-Vennep, 0252 686053.

Ria Meuleman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie