Afbeelding
Ton Dijkstra

Miljoenen voor vernieuwen openbare ruimte Haarlemmermeer

27 november 2019 om 19:19 Overig

HAARLEMMERMEER De gemeente trekt vanaf volgend jaar zo'n veertien miljoen euro uit voor vernieuwing van de openbare ruimte. Het is de volgende fase in een operatie die vele jaren in beslag neemt. Dat heeft wethouder Marjolein Steffens-van de Water deze week gezegd tijdens het wekelijkse persgesprek.

Bij eerdere plannen waren vooral de asfaltwegen aan de beurt. Daarna werden ook de straten en stoepen vernieuwd. Er gaat ook geld naar het vervangen van brugdelen, opknappen van sportvelden. Vanaf volgend jaar worden vooral straten in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp aangepakt alsmede de Lisserweg en Venneperweg. Verder is er extra aandacht voor de sportvoorzieningen voor voetbal, atletiek en handbal.

Volgens wethouder Steffens is het de bedoeling dat er rekening wordt gehouden met andere werkzaamheden, zoals vernieuwing van de riolering, zodat een straat niet twee keer kort achter elkaar hoeft te worden opgebroken. Daarom is de planning flexibel. Het nieuwe vernieuwingsschema loopt tot het jaar 2023.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie