Cruquius
Cruquius CDVP

'Cruquiusdijk een jaar lang afgesloten'

14 december 2019 om 16:45 Overig

CRUQUIUS De renovatie van de Cruquiusbrug over de Ringvaart is zo'n enorme operatie dat de naastgelegen Cruquiusdijk een jaar dicht gaat voor alle verkeer. VVD-raadslid Katrijn Kliphuis zei donderdag in de gemeenteraad dit van omwonenden te hebben gehoord.

Het raadslid wilde van het college van burgemeester en wethouders weten of het klopt dat de dijk een jaar wordt afgesloten en wat dan de eventuele gevolgen zijn voor bewoners ter plaatse en voor museum De Cruquius dat ook via deze route bereikbaar is. Volgens de VVD-ster is de bereikbaarheid in geval van afsluiting een groot probleem.

Wethouder Marja Ruigrok van Verkeer en Vervoer kon de informatie van Katrijn Kliphuis niet bevestigen. Ze vertelde wel dat er recent een informatiebijeenkomst is geweest in het dorpshuis van Cruquius over de werkzaamheden aan de brug.

Die operatie bevindt zich thans nog in de ontwerpfase, aldus Ruigrok. Volgens de wethouder worden pas in de uitvoeringsfase beslissingen genomen over de afsluiting van wegen en hoe lang dat dan zou moeten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie