Stichting SchuldHulpMaatje biedt hulp aan mensen die in de schulden zitten
Stichting SchuldHulpMaatje biedt hulp aan mensen die in de schulden zitten net

HAP: schulden kwijtschelden als die te hoog oplopen

16 december 2019 om 10:08 Overig

HAARLEMMERMEER Lokale partij HAP wil dat de gemeente inwoners met chronische schulden die schuld kwijtscheldt zodat mensen weer uitzicht hebben op een toekomst. Dat stelt fractievoorzitter Johan Rip in een reeks schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Aanleiding voor de vragen is een artikel uit het AD waarin staat dat de gemeente Arnhem de schulden van enkele honderden inwoners in één klap heeft kwijtgescholden. Dat kost de gemeente zo'n 2.3 miljoen euro.

Johan Rip wil van het college weten hoe groot de groep in Haarlemmermeer is die er alles aan doen om hun schulden af te lossen maar die alleen maar zien oplopen. Kwijtschelden van die schulden moet volgens de HAP voorkomen dat schulden nog verder oplopen, waardoor mensen nog verder in het financiële moeras wegzakken.

HAP'er Rip vraagt het college wat Haarlemmermeer nu al doet om het leven van mensen met oplopende schulden makkelijker te maken in plaats van moeilijker. Hij is ook benieuwd of het college bereid is om voor dezelfde aanpak te kiezen als in Arnhem en alle problematische schulden kwijt te schelden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie