Afbeelding
pr

81- jarige mevrouw van der Tang wint iPad in bibliotheek Badhoevedorp

23 december 2019 om 10:46 Overig

BADHOEVEDORP De 81-jarige inwoonster van Badhoevedorp, mevrouw van der Tang, won een iPad ter ere van de opening van de nieuwe Bibliotheek-locatie aldaar. Zij is al 57 jaar actief lid van de bieb. Mevrouw van der Tang dacht eerst dat zij in de maling werd genomen toen zij door Cindy Rutjens van de bibliotheek werd gebeld werd dat zij een prijs had gewonnen.

"In de staatsloterij win ik nooit zulke prijzen. Ik heb niet eens iets bijzonders gedaan." Ze was in de eerste twee weken langs geweest om een boek te lenen maar was niet op de hoogte dat ze met deze uitlening automatisch meedeed met de actie."

Mijn kleinzoon is hier ook lid

Mevrouw van der Tang is blij met de verhuizing van de bibliotheek naar Het Dorpshuis, een stuk dichterbij haar huis. "En het is hier ook veel vaker open." Mevrouw is al lid sinds 1962, toen ze hier kwam wonen: "Ik zie me hier nog zitten met een dikke buik. Mijn zoon wordt bijna 57 en mijn kleinzoon is hier ook lid."

Ze leest veel verschillende boeken: "Streekromans heb ik al geruime tijd afgeschreven, maar bijvoorbeeld 'De zeven zussen', dat vind ik goed. Daarin schakel je steeds tussen het heden en verleden. Ik kreeg ooit bij boekhandel Jaspers een dun boekje met alleen het eerste hoofdstuk, vandaar. Ik koop alleen geen boeken meer, ik heb er veel te veel." Een leesclub lijkt haar ook wel wat, "Maar," zegt ze: "verslagen van boeken maken, dat lijkt me niks. Ik heb jarenlang genotuleerd, daar heb ik een tennisarm aan overgehouden."

Mevrouw laat ons een 'Tik Tok'- filmpje zien op haar nieuwste smartphone en vraagt zich af hoe ze de apps van haar huidige iPad op de nieuw gewonnen tablet zet. Dus een cursus om met de iPad te werken heeft ze niet nodig. Betalen, mailen dat gebeurt allemaal al. Alleen Windows 10 vindt ze wennen: "Sinds de update is het een beetje hannesen. Geef mij maar Windows 7". Ook gebruikt ze de iPad ter ontspanning: "Kleuren op nummer is heel verslavend. Het lijkt me leuk om dat op mooi papier af te drukken maar dat lukt me jammer genoeg niet." Mevrouw van der Tang en Cindy spreken af om het printen volgende keer eens samen in de bibliotheek uit te proberen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie