Afbeelding
pr

Nederlandse politie kiest opnieuw voor Nieuw-Vennepse Santos fiets

27 december 2019 om 11:26 Overig

NIEUW-VENNEP Het Nederlandse fietsenmerk Santos Bikes heeft voor de tweede keer de Europese aanbesteding voor de Bike Patrol fiets voor de Nederlandse politie gewonnen. Het nieuwe contract gaat in op 1 januari 2020. Santos zal naar verwachting enkele duizenden bikes aan de politie leveren en het onderhoud gaan uitvoeren.

Voor deze aanbesteding heeft Santos een compleet nieuwe Bike Patrol ontwikkeld. Deze speciale politie fiets is zeer goed bestand tegen het ruwe en intensieve gebruik waar de politie bikers mee te maken krijgen. De nieuwe Santos Bike Patrol heeft geen ketting maar een riemaandrijving die weinig onderhoud behoeft. Deze is gecombineerd met een onverwoestbare 14 versnellingsnaaf met gesloten schakelsysteem. De 4-zuiger schijfremmen zorgen voor meer remkracht en zijn minder gevoelig voor vuil en met de 27.5" wielen is hij comfortabel, snel en wendbaar.

Inmiddels is de fiets ook een succesvol export product geworden en maken de Zweedse en Belgische politie ook gebruik van de Santos Bike Patrol.Santos oprichter Robbert Rutgrink is verheugd dat de politie opnieuw voor Santos heeft gekozen. "Santos ontwikkelt en levert al meer dan 15 jaar speciale Bike Patrol fietsen aan de Nederlandse politie, gemeenten en nooddiensten zoals het Rode Kruis, ambulancediensten en de reddingsbrigade. Inmiddels is de fiets ook een succesvol export product geworden en maken de Zweedse en Belgische politie ook gebruik van de Santos Bike Patrol. Alle Santos Bike Patrol fietsen worden in de fabriek in Nieuw-Vennep gemaakt. Santos voorziet tevens in een mobiele servicedienst die landelijk alle fietsen op locatie onderhoudt."

Santos is een zelfstandig Nederlands fietsmerk dat duurzaamheid, hoge kwaliteit en gering onderhoud hoog in het vaandel heeft staan. Wat ooit in 1997 begon in een schuurtje in de Bollenstreek is inmiddels uitgegroeid tot een modern bedrijf in Nieuw-Vennep met een eigen R&D en productie afdeling. Elke Santos wordt naar wens van de klant samengesteld (custombuilt) en geheel met de hand opgebouwd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie