Voetbalteam UNO J015. Niet iedereen op deze foto gaat straks naar Amerika.
Voetbalteam UNO J015. Niet iedereen op deze foto gaat straks naar Amerika. Jan Aukus

UNO onder 15 naar Las Vegas om te voetballen

22 januari 2020 om 12:08 Overig

HOOFDDORP Las Vegas staat niet bepaald bekend als voetbalstad, maar toch spelen de talenten van UNO o15 begin februari juist daar een toernooi. Zondag 2 februari worden de sponsors bedankt voor hun bijdrage via een recordpoging latje trappen.

Het idee voor de trip werd opgedaan na een wedstrijd in Almere waar een folder lag over het toernooi in Las Vegas. "Dat was nog eens iets anders dan Valkenswaard waar we vorig jaar heen gingen," zegt Wendy van Vliet, voetbalmoeder en woordvoerder van het team. "Eerst dachten we nog: dat gaan we nooit doen, maar we werden toch enthousiast en hebben de Nederlandse tak van de organisatie uitgenodigd een presentatie te geven. Er waren wel wat zorgen. Las Vegas staat bekend om gokken, drankgebruik, en stripclubs, en daar wil je een groep van bijna vijftienjarigen eigenlijk niet loslaten. Maar we kregen de garantie dat de jongens geen club of casino in komen. Bovendien gaan er voldoende ouders, trainers en begeleiders mee om alles goed in de gaten houden. We hebben onze zorgen opzij gezet en zijn aan het werk gegaan."

Een belangrijke taak was het vergaren van sponsorgeld. De reis kost veel geld en het plan was sponsors te benaderen om de kosten te minimaliseren. "Enthousiast gingen de tieners op pad bij lokale ondernemers maar ook bij familieleden. Het idee achter de sponsoring was blijvende zichtbaarheid door het maken van een beachvlag of een bord. Tijdens de recordpoging zijn alle sponsors te zien op en langs het veld en in het doel. De sponsors zijn van harte welkom op het evenement 'recordpoging latje trap' dat we zondag 2 februari houden bij UNO, inclusief lunch."

Het team van zestien spelers kan 13 februari met een voldaan gevoel naar Nevada. Na een oefenwedstrijd tegen Curaçao op vrijdag volgen zaterdag en zondag vier poulewedstrijden en op maandag de finales. Volgens Wendy zijn de Hoofddorpers niet kansloos voor een titel. "Er wordt serieus getraind, want het is een prestigieus toernooi met veel scouts. Het team is najaarskampioen van de hoofdklasse en gaat nu strijden voor een plaats in de derde divisie. Ambitie genoeg dus."

        

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie