Afbeelding
wikipedia

Coronavirus leidt ook in raad Haarlemmermeer tot vragen

3 februari 2020 om 15:38 Overig

HAARLEMMERMEER Met de luchthaven Schiphol binnen de gemeentegrenzen maakt de gemeenteraad van Haarlemmermeer zich ook zorgen over het coronavirus. HAP-raadslid Jeanette Koolmoes vroeg vorige week tijdens de raadsvergadering of er voldoende voorzorgsmaatregelen zijn genomen voor het geval het virus ook hier zijn kop opsteekt.

Het raadslid wees erop dat er in Frankrijk en Duitsland al mensen zijn besmet met het virus. Raadslid Michel van Dijk van Forza! vroeg zich af of Haarlemmermeer er klaar voor is om mensen die eventueel besmet raken met het coronavirus op te vangen.

Burgemeester Marianne Schuurmans reageerde met de mededeling dat niet alleen Haarlemmermeer er klaar voor is maar heel Nederland. Volgens haar zijn er in het hele land afdoende maatregelen genomen voor het geval het virus ook hier toeslaat.

Schuurmans wees erop dat er geen rechtstreekse vluchten zijn en waren tussen Wuhan, de bron van het nieuwe virus, en Schiphol. De burgemeester nuanceerde tegelijk de ernst van de situatie. Hoewel het om een zogeheten A-virus gaat, zijn er volgens haar tot nu minder doden te betreuren dan bij een fors griepvirus.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie