De in Amerika geboren en sinds kort in Hoorn woonachtige Deborah is een goede oude bekende van Meer Jazz.
De in Amerika geboren en sinds kort in Hoorn woonachtige Deborah is een goede oude bekende van Meer Jazz. Photographer:Hardy Klink

De Meer Jazzprijs voor Deborah J. Carter

22 februari 2020 om 13:40 Overig

NIEUW - VENNEP Deborah J. Carter krijgt de Meer Jazz Prijs. En dat werd tijd ook, zullen velen denken, maar nu is het zover: op 6 juni wordt Deborah J. Carter uitgebreid in het zonnetje gezet als zij uit handen van de burgemeester van Haarlemmermeer de Meer Jazz Prijs in ontvangst mag nemen.

Dat gebeurt in Nieuw-Vennep, waar zalen van De Rustende Jager en - met als 'vroeger' - podiumtenten het grote parkeerterrein voor het etablissement de nieuwe festivallocatie vormen. Het festival en de prijs hebben vanaf nu weer dezelfde naam: Meer Jazz. Vanouds is het festival weer een feest voor iedereen, een festival met blues, oudestijljazz, mainstream, masterclass, boogie woogie, jump and jive, enzovoort. De International Big Band Competition blijft in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Het vindt plaats op zaterdag 28 november.

HOOGSTE NIVEAU De prijs die Deborah J. Carter ontvangt wordt alleen uitgereikt alleen aan gerenommeerde musici, mensen die al geruime tijd op het hoogste niveau aan de weg timmeren. De Meer Jazz Prijs is een door goudsmit Eric van Limpt ontworpen en vervaardigd sieraad.
Eerdere winnaars van de Meer Jazz Prijs (22 in totaal) waren – onder meer – vocaliste Fay Claassen, trompettist Eric Vloeimans, Jean 'Toots' Thielemans, trompettist Ack van Rooijen, Rita Reys, Greetje Kauffeld, Edwin Rutten, saxofonist Scott Hamilton en pianist Cor Bakker.
De in Amerika geboren, op Hawaii en in Japan opgegroeide en sinds kort in Hoorn woonachtige Deborah is een goede oude bekende van Meer Jazz. Al jarenlang prijkt haar naam als soliste bij tal van grandioze bands en als middelpunt van een voortreffelijke zang-masterclass.

Het muziektijdschrift Music Maker noemt haar 'absolute top klasse' en één van de meest dynamische zangeressen in de jazzwereld. Van de albums die zij heeft uitgebracht scoren de zogenaamde tribute-albums hoog. 'Dear Louis', een eerbetoon aan Louis Armstrong is zelfs wereldwijd heruitgebracht. Ook het Beatles-tribute 'Daytripper' en 'Diggin' the Duke', een ode aan Duke Ellington hebben een ereplek in menige cd-collectie.

De komende weken staat zij op festivalpodia in Spanje, Italië, Duitsland, India en Thailand. En natuurlijk ook in Nederland, zoals op 6 juni als zij, welverdiend, uit handen van de burgemeester de Meer Jazz Prijs in ontvangst mag nemen.

In Nieuw-Vennep komt zij met haar kwartet Zandscape o.l.v. haar bas en cellospelende partner Mark Zandveld. Het gratis toegankelijke optreden en de prijsuitreiking zijn op 6 juni om 22.00 uur in de Jachtzaal van De Rustende Jager

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie