Paul van 't Hullenaar met zijn vrouw en het huidig personeel (Marjan Versteeg, Ada de Boer en Marco de Vries).
Paul van 't Hullenaar met zijn vrouw en het huidig personeel (Marjan Versteeg, Ada de Boer en Marco de Vries). Frans Tol

Laatste juwelier Nieuw-Vennep stopt: Paul van 't Hullenaar kijkt tevreden terug

6 maart 2020 om 09:58 Overig

NIEUW-VENNEP "We stoppen op zaterdag 21 maart. Dat is dezelfde dag waarop wij ons in 1988 ingeschreven hebben bij de Kamer van Koophandel." In de juwelierszaak van Paul van 't Hullenaar (66) in winkelcentrum de Symfonie is het sinds december uitverkoop: "We zijn blij dat de verkoop - sinds onze aankondiging in november zo goed verlopen is. De voorraad is al een stuk kleiner geworden en we verkopen nu de laatste artikelen met een flinke korting."

De in Maastricht geboren Paul van 't Hullenaar is meester goud- en zilversmid met diamant als specialisatie. Na de middelbare school schreef hij zich direct in voor de opleiding van goud- en zilversmeden in Schoonhoven. Toen hij verkering kreeg met Gera werkte hij wel enige tijd als antiquair in de zaak van zijn schoonouders, maar ging in 1978 als filiaalmanager werken in een juwelierszaak in Nieuw-Vennep: "Ik nam die zaak in 1988 over. Ik kijk dus terug op ruim 40 jaar juwelier zijn."

"Een periode vol hoogtepunten, bijzondere ervaringen en ook veel veranderingen. Een periode waarin ik nauwe binding heb gekregen met veel van onze klanten. Bijzonder leuk is het daarom dat ik nu inmiddels tweede en derde generaties als klant heb. En die komen niet alleen uit Nieuw-Vennep, maar ook uit heel Haarlemmermeer-Zuid en daarbuiten uit bijvoorbeeld Leimuiden, Hoofddorp en Hillegom. Ook al omdat parkeren hier met een parkeergarage onder het winkelcentrum uiterst gemakkelijk is."

Met het stoppen van Paul van 't Hullenaar verdwijnt de laatste juwelier uit Nieuw-Vennep. Onder het huidig personeel (Marjan Versteeg, Ada de Boer en Marco de Vries) was er niemand die de zaak wilde overnemen: "Er hebben zich nog geen externe kandidaten gemeld. De zaak staat sinds een paar weken te koop en de medewerkers gaan nu hun eigen weg zoeken."

SYMFONIE Paul van 't Hullenaar vindt de eenheid van het winkelcentrum belangrijk: "Toen winkelcentrum de Symfonie gebouwd ging worden zat ik in de participatiecommissie en we hebben toen eendrachtig voor elkaar gekregen dat het één winkelcentrum zou worden. Dus inclusief de al bestaande winkels van het toenmalig winkelcentrum. En dat moet gezegd, de Symfonie zou er wellicht niet gekomen zijn als toenmalig wethouder Görtemöller daar zich niet enorm voor ingespannen had. Dus zou de gemeente voor een herinrichting eens naar dat scenario moeten kijken."

"Maar helaas lijkt het erop dat er binnen de gemeente geen eenduidige visie is en dat draagvlak ontbreekt. Maar ik vind, en met mij veel anderen, dat de gemeente meer aan Nieuw-Vennep verschuldigd is dan wat er nu voor dit prachtige dorp wordt gedaan. Nieuw-Vennep is een echt mooi dorp, maar de ziel wordt er wel uitgehaald."

Het pensioen komt nu met rassé schreden naderbij. Gera: "We gaan ons echt niet vervelen. We hebben genoeg hobby's en vier kleinkinderen. Het is een prachtige tijd geweest, maar we gaan nu genieten van een nieuwe periode in ons leven.

" Marit en Danique, de dochters van Gera en Paul, hebben destijds in 2003 de zaak geopend met het doorknippen van een lint: "Nu, 17 jaar later, zijn zij het ook die op 21 maart rond 17.00 uur de zaak voor de laatste keer op slot zullen draaien."

Frans Tol

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie