Afbeelding
pr

Johan Rip (HAP) maakt college Haarlemmermeer weer compleet

6 maart 2020 om 09:40 Overig

HOOFDDORP Johan Rip van lokale partij HAP is donderdag tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd als de zesde wethouder. Na het vertrek van partijgenoot Ap Reinders naar Stichtse Vecht maakte hij daarmee het college van burgemeester en wethouders weer compleet.

Fractievoorzitter Johan Rip werd in de fractie direct opgevolgd door Manon de Vries-Woolthuis uit Vijfhuizen. Wie de nieuwe fractievoorzitter wordt, is nog onbekend. Die moet nog worden gekozen door de nieuwe fractie van de HAP.

De gemeenteraad stemde niet unaniem voor wethouder Rip. Er waren 23 stemmen voor en 12 tegen. Een uitgebrachte stem was ongeldig.

De tegenstemmen kwamen ongetwijfeld van de fractie van Forza! Voorafgaand aan de stemming maakte fractievoorzitter Paul Meijer duidelijk helemaal geen behoefte te hebben aan een zesde wethouder. Volgens hem kan het werk heel goed door vijf wethouders worden gedaan. Dat zou de gemeente 300.000 euro per jaar besparen.

Meijer liet ook blijken geen hoge pet op te hebben van Johan Rip als wethouder. Hij noemde diens voorganger Ap Reinders als afgestudeerd econoom een 'zwaargewicht' en vond de CV van Rip daar maar schril bij afsteken.

Er werd donderdag nog een raadslid geïnstalleerd, zij het tijdelijk. PvdA'er Bert den Elzen neemt de komende veertien weken de plek in van fractievoorzitter Willem Klijn. Die heeft nog niet zo lang geleden een ingrijpende operatie aan zijn longen ondergaan en heeft langer de tijd nodig om te herstellen. Het is de tweede keer dat Den Elzen, die al heel lang meedraait bij de sociaal-democraten, actief wordt als raadslid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie