Afbeelding
Eigen foto

Twee nieuwe coronapatiënten in Haarlemmermeer, totaal nu op 18

23 maart 2020 om 15:35 Overig

HAARLEMMERMEER Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in Haarlemmermeer gestegen van 16 naar 18. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het besmettingspercentage per 100.00 inwoners is in Haarlemmermeer nu 11,7.

REGIO In buurtgemeente Haarlem is het aantal coronapatiënten gestegen van 27 naar 29. In Amsterdam is het besmettingspercentage per 100.000 inwoners opgelopen van 21,8 naar 23,5. Het totaal aantal geregistreerde besmettingen in de hoofdstad is gestegen van 188 naar 203. In Aalsmeer steeg het aantal besmettingen van 7 naar 8.

LANDELIJK Het coronavirus heeft inmiddels 213 levens geëist in Nederland. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het afgelopen etmaal 34 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen. Zondag steeg het dodental nog met 43.

De jongste patiënt die aan het virus overleed, was 55 jaar, de oudste 97 jaar. Volgens de gegevens van het RIVM is de gemiddelde leeftijd van mensen die aan het virus overlijden 82 jaar.

Het totale aantal ziekenhuisopnamen is in een dag met 24 procent toegenomen, tot 1230. Dat is een grotere procentuele toename dan een dag eerder, toen de stijging op 18 procent uitkwam. Een duidelijke lijn zit er niet in: zaterdag kregen de ziekenhuizen er 30 procent aan patiënten bij.

Van de in totaal 4749 mensen bij wie het virus is vastgesteld, komt ongeveer een derde uit Brabant. Besmettingen worden vooral nog vastgesteld bij mensen die er slecht aan toe zijn en in ziekenhuizen worden opgenomen en bij zorgverleners, die sneller worden getest. Het werkelijke aantal ligt hoger, maar hoeveel valt niet te zeggen.

NIEUW TESTBELEID Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie